Video: robotmunk jagab Hiinas õpetusi

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robotmunk Xian'er
Robotmunk Xian'er Foto: SCANPIX/REUTERS

Natuke naljaka välimusega pontsakas robot on muutumas kõige populaarsemaks budistlikuks mungaks terves Hiinas.

60-sentimeetri pikkune Xian'er elab Pekingis Longquani templis. Väikese munga lugu sai alguse aga hoopis koomiksikangelasena, vahendab CNN.

Nüüdseks on Xian'er sotsiaalmeedias ohtralt tuntust kogunud ning nii on paljud juba ka teda 1700 aasta vanuses templis uudistamas käinud. Robot on vägagi tark, ta oskab nii inimestega suhelda kui öelda budistlikke mantraid.

Tema võimuses on vastata kuni sajale küsimusele. Mungad loodavad, et robot tõmbab rohkem tähelepanu ja seega suudavad nad nii enam budistlikku õpetust inimesteni viia. Ühtlasi soovitakse näidata, et usk ja teadus võivad käia ka käsikäes.

Samuti tegi tempel ka oma animatsioonistuudio, mida juhivad nii mungad kui vabatahtlikud. Ka multikatel on sadu tuhandeid fänne, kes munkade tegemist läbi sotsiaalmeedia jälgivad.

Longquani tempel on üldiselt teada-tuntud kõrgtehnoloogiline tempel, sest mitmed mungad on juhuslikult just taolise haridusega. Nii leiab sealt insenere, matemaatikuid, arste, majandus-ja kosmoseteadlaseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles