Pildid ja video: Pariisi Ritz hotell avab pärast neli aastat kestnud renoveerimist uksed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa pealinna Pariisi üks kuulsamaid hotelle Ritz avab pärast neli aastat kestnud renoveerimist täna taas külastajatele üksed.

Uue hiilguse saanud hotelli omanik on Egiptuse päritolu miljonär Mohamed Al-Fayed, kes sõnas 2012. aastal pärast sulgemist, et «legend tõuseb tuhast», edastab The Local.

Pariisi esimeses linnajaos Place Vendôme´i lähedal asuvas hotellis on nüüd 142 numbrituba ja sviiti, varem oli neid 159. Hotell küll avatakse nüüd, kuid kõik toad ei ole veel külastajate kasutuses, sest osades on renoveerimine alles lõpusirgel.

Hotell plaaniti avada juba märtsis, kuid jaanuarikuine tulekahju tegi laastamistööd, mille tõttu tuli avamine edasi lükata.

Pariisi Ritz hotelli asutas 1898. aastal Šveitsi ettevõtja Cesar Ritz ning selles hotellis on aastakümnete jooksul ööbinud sellised kuulsused nagu Charlie Chaplin, Coco Chanel ja Ernest Hemingway, kelle nime kannab hotelli baar.

«Kui ma mõtlen surmajärgsele elule, siis minu kujutluses on see selline nagu Pariisi Ritzis,» kirjutas Hemingway kui tal paluti kirjeldada midagi, mis seostub sõnaga «ritzy».

Hemingway oli Teise maailmasõja ajal Prantsusmaal vastupanuliikumise ühe grupi juht, vabastades oma armastatud hotelli natside haardest. Natsid anastasid Ritz hotelli 1940. aastal ja seal laiutasid sellised julmurid nagu Herman Göring ja Joseph Goebbels.

Ritz hotell on kuulus veel selle poolest, et seal veetis oma elu viimased tunnid Briti printsess Diana, kes sai Pont d`Alma tunnelis autoõnnetuses surmavalt vigastada ja suri mõned tunnid hijem haiglas. Juhtumis ajasid kõmufotograafid printsessi ja ta kaaslase autot taga ning autojuht sõitis suurel kiirusel vastu sillaposti.

Uudisteagentuuri AFP andmetel on Ritz hotelli, mille klientuur koosneb megarikastest, väärtus umbes 140 miljonit eurot.

Hotelli uuteks lisandusteks on vabaõhukohvik, mille klaaslagi ja –seinad on eemaldatavad, suurem balliruum ja numbritubades uusim tehnoloogia. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles