Tasub minna! Tallinna Tänavatoidufestivalil on avatud 60 söögikohta ja saab maitsta putukaid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tänavatoidufestival
Tallinna Tänavatoidufestival Foto: Viktor Burkivski

11.-12. juunil toimub Telliskivi Loomelinnakus 3. Tallinna Tänavatoidufestival. Avatud on 60 söögi-joogikohta, sealhulgas külalised Soomest ja Lätist. Esmakordselt saab festivalil maitsta küpsetatud putukaid ning esmakordselt avab luugid Eesti esimese vegan-toiduauto Herbi. Samaaegselt leiab aset taas ka TaDaa! Festival, mis toob Telliskivi õuele 40 h kvaliteetset tänava-meelelahutust 50 artistilt üle maailma.

Söögi-joogikohtade valik festivalil on mitmekesine - avatud on kõik Telliskivi Loomelinnaku omad toidukohad, kohal on valdav osa Eestis tegutsevaid toiduautosid ehk foodtruck’e, lisaks sellele mitmed nn hüpikrestoranid ja -köögid ning Tallinna tunnustatud restoranide esindused. Täpsem info festivali kodulehel.

Tänavatoidufestival toetab vastutustundlikku alkoholitarbimist, mistõttu alates sellest aastast ei ole tänavatoidufestivalil avatud ühtegi eraldiseisvat vaid alkoholi müügile keskendunud kauplejat.

Tänavatoidufestival muutub iga aastaga järjest rohelisemaks - toitlustajad pakuvad sel aastal toitu vaid taaskasutatavatelt või loodussõbralikelt ja biolagunevatelt nõudelt. Keskkonnasõbralik käitumine on teretulnud ka külastajatelt, kelle puhul on sel aastal eriti oluline prügi viskamine õigetesse prügikastidesse. Festivali korraldajad arvutavad välja ka sündmuse ökoloogilise jalajälje, et liikuda edaspidi selle vähendamise suunas.

«Iseäranis suure põnevusega ootame sel aastal välismaiseid külalisi, kes toovad uusi aasia-päraseid maitseid ja putukaroad ning hea meel on selle üle, et päris mitu tänavatoidukohta tuleb meile Lätist. Isiklikult olen rõõmus selle üle, et esimese festivali hittkoht Klämmkarp, kes valmistas maitsvaid kammkarpe, on tagasi,» selgitab festivali peakorraldaja Raimo Matvere. «Teiseks on meie jaoks oluline suund keskkonnasõbralikkusele. Toidukohad püüavad juba sel korral pakkuda toitu vaid taaskasutatavatelt või biolagunevatelt ja loodussõbralikelt nõudelt. Esimesel korral ei pruugi see veel 100% õnnestuda, sest selline lähenemine on uudne ja vajab nii toitlustajatelt, meilt kui serveerimislahenduste pakkujatelt lisapingutusi. Küll aga on see nüüd ja edaspidi Telliskivis Loomelinnaku poolt korraldatavate festivalide arengusuund!»

TaDaa! Festival toimub tänavatoidufestivaliga samal alal, kus etenduste tarvis on tähistatud neli lava, millel artistid kordamööda esinevad. Festivalil esinevad sel aastal 50 tänavaartisti Eestist, Soomest, Austriast, Saksamaalt, Prantsusmaalt, Šveitsist ning Austraaliast. Külastajad näevad nii akrobaate, žonglööre, võimast tuleshow'd, luulejatajaid, improteatrit kui tänavamuusikuid. Artistide kohta saab täpsemalt lugeda siit.

Etteastete nägemiseks eraldi piletit osta pole tarvis, kuid nagu tänavaartistide puhul ikka kombeks, saadab iga artist peale esinemist rahva sekka annetuste tarvis tiirlema mütsi või muu nõgusa eseme. Koostöös Pocopay’ga saab TaDaa! Festivalist tõenäoliselt esimene tänavaartistide festival maailmas, kus on võimalik teha artistidele sularahata annetusi Pocopay rakenduse kaudu.

Vihmase ilma korral festival ära ei jää, toidupakkujad valmistavad jätkuvalt toitu, istumiseks on festivali alal kaks telkidega kaetud ala ning tänavaartistide etteasted viiakse üle siseruumidesse. Soovitame kaasa võtta vihmakeebid ning panna jalga ilmastikukindlad jalanõud.

Sissepääs Tallinna Tänavatoidufestivali ja TaDaa! Festivali alale maksab 1€ ning käepael kehtib mõlemal festivali päeval. 

Festival on avatud:

11.06 kl 11.00-19.00

12.06 kl 11.00-18.00

Toitlustajate nimekiri, soovitused külastajatele ning eriprogrammi info:

www.tallinnstreetfoodfest.ee 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles