Kas vaskmündid takistavad sülearvuti ülekuumenemist? (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sülearvuti liiga kaua lahti on, võib tekkida ülekuumenemine, kuid on olemas lihtne trikk, mis aitab seda ennetada.

Jaapanis Kanaganawas elava Akinori Suzuki teatel saab sülearvuti ülekuumenemist ennetada vaskmüntide abil, sest vask aitab arvutil liigsest kuumusest vabaneda, edastab Daily Mail.

«Soovitan neil, kellel näiteks Macbook Pro´d liiga kuumaks lähevad, kasutada «jahutajana» vaskmünte, pannes need arvuti plastmass- ja metallosale. Vask juhib soojust paremini kui arvutis olev alumiinium ja plastmass, luues võimaluse kuumuse eraldumiseks,» selgitas jaapanlane.

Tema sõnul sobivad ükskõik millised vaskmündid arvutist liigse kuumuse eemaldamiseks.

Jaapanlane rõhutas, et ta ei ole seda jahutamismeetodit just kaua testinud ja võib-olla see iga arvuti puhul ei tööta.

Jaapanlase soovitusega tutvunud jagasid Twitteris oma jahutamissoovitusi: sülearvutit tasuks hoida näiteks alumiiniumist jahutusalusel, kontrollida, kas jahutuse eest vastutavad osad töötavad korralikult ja vajadusel puhastada neid, lülitada välja need programmid, mida ei kasutata, pika aja vältel voodis süles arvutit mitte kasutada, vaid ikka jahedas ja hea ventilatsiooniga paigas, kuhu saab arvuti korralikult paigutada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles