Vaata muusikaedetabelit! Eestlased eelistavad suvel kuulata kodumaiseid artiste

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räppar reket valmistub hobuse seljas Õllesummeriks
Räppar reket valmistub hobuse seljas Õllesummeriks Foto: Kaader videost

Maailma suurima veebipõhise muusikateenuse Deezer statistika kohaselt kuulasid eestlased maikuus suvesooja saabudes rohkem kodumaist muusikat kui talve- ja kevadkuudel.

Deezerit Eestis esindava Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul tärkab eestlastes suvesoojaga soov kuulata välismaiste artistide kõrval aina enam eestimaist muusikat.

«Kui võrrelda eestlaste maikuus enim kuulatud artiste kogu tänavuse aasta edetabeliga, siis võib kindlalt öelda, et suurima populaarsuse tõusu on mais teinud just Eesti oma muusikud,» ütles Aron.

«Heaks näiteks võib tuua Põhja-Tallinna, mis on tänavu olnud Deezeris populaarsuselt 12. kohal, ent on maikuus tõusnud kuulatavuselt kuuendaks artistiks. Karl-Erik Taukar on aasta senise viie kuu lõikes hoidnud kuulatavuselt 17. positsiooni, ent on maikuu edetabelis jõudnud 9. kohale,» tõi Aron näite.

Aroni kinnitusel on eestlaste poolt tänavu armastatuimate artistide top 40 hulka jõudnud kokku seitse kodumaist artisti, kellest on esmakordselt kuulatuimate hulka tee leidnud räppar Reket.

Eestlaste enimkuulatud kodumaised artistid 2016:

Tanel Padar & The Sun & Sõbrad

Reket

Põhja-Tallinn

Jüri Pootsmann

Karl-Erik Taukar

Smilers

Elina Born

Eestlaste enimkuulatud välismaised artistid 2016:

Justin Bieber

Eminem

One Direction

Robin Schulz

Rihanna

Kygo

Imagine Dragons

Sia

David Guetta

Ed Sheeran

Kümnest eestlaste aasta jooksul kuulatuimast artistist on lätlaste ja leedukate esikümnesse Aroni sõnul jõudnud vaid Eminem ja Imagine Dragons.

Deezer on 40 miljoni muusikapalaga maailma suurim veebipõhine muusikateenus, millel on 16 miljonit aktiivset kasutajat 186 riigis. Deezeril on Eestis enam kui 40 000 registreeritud kasutajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles