Jan Uuspõld jagab «Hallo, Kosmos!» sünnipäeval publikuga oma õnne valemit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2010. aastal sai näitleja Jan Uuspõld sahmaka kaela, kui kohus mõistis talle joobes juhtimise eest 1645 euro (tollal 25 740 krooni) suuruse trahvi. Näitleja sõitis 23. detsembri õhtul maasturiga oma talu õuel, kus politseinikud ta kinni nabisid. «Olin rahulikult kodus, puhkasin aastast. Ja siis läksin džiibiga puid tooma. Sõitsin oma taluteed pidi ja ma ei teagi, kust see politsei järsku sinna sai. No joove mul muidugi oli, jõulude ajal sai jooke maitstud,» seletas Uuspõld, kelle sõnul sai ta päris õiglase ja karmi karistuse.
2010. aastal sai näitleja Jan Uuspõld sahmaka kaela, kui kohus mõistis talle joobes juhtimise eest 1645 euro (tollal 25 740 krooni) suuruse trahvi. Näitleja sõitis 23. detsembri õhtul maasturiga oma talu õuel, kus politseinikud ta kinni nabisid. «Olin rahulikult kodus, puhkasin aastast. Ja siis läksin džiibiga puid tooma. Sõitsin oma taluteed pidi ja ma ei teagi, kust see politsei järsku sinna sai. No joove mul muidugi oli, jõulude ajal sai jooke maitstud,» seletas Uuspõld, kelle sõnul sai ta päris õiglase ja karmi karistuse. Foto: Tiit Mõtus

Lisaks õnnelikule näitlejale osalevad esmaspäeval, 13. juunil kell 18-22 Apollo kinos Solarises toimuva Raadio 2 saate «Hallo, Kosmos!» avaliku salvestuse vestlusringis psühholoog Tiina Jõgeda ja õnneliku elu tagamaade uurija Alar Ojastu. Saatesarja kuuenda sünnipäeva ja äsja ilmunud raamatu «Hallo, Kosmos! Palju õnne» esitluspeo muusika loovad Maarja Nuut ja Mick Pedaja.

«Õnn ei saa olla omaette eesmärk. Õnn on midagi, mis kaasneb tasakaaluga,» tõdeb näitleja Jan Uuspõld, kes vestlusringis räägib lähemalt sellest, kuidas temast sai õnnelik inimene.

«Ma tean sadu õnne valemeid, aga kuna õnn on väga amorfne nähtus, siis ühte universaalset lauset välja pakkuda küll ei ole,» tõdeb Eesti Ekspressi iganädalase kolumni «Õnne valem» autor psühholoog Tiina Jõgeda, kes on õnnelikkuse teemat pikalt uurinud. «Kordan lihtsalt oma vana sõbra Freudi lauset, kui temalt küsiti, mis on elu mõte, vastas ta lühidalt: töötada ja armastada. Ongi kogu lugu. Kui sul on õnne teha tööd, mis sulle meeldib ja sul on inimene, keda armastada ja kes sind armastab – ongi õnn!»

Kolmas vestlusringis osaleja on teadlikkuse õpilane ja õpetaja Alar Ojastu, kes on õnnelikkuse tagamaid uurinud juba aastaid. Raamatus «Hallo, Kosmos! Palju õnne» avaldab ta oma õnne valemi: «Elu mõte on avastada, et õnn ei sõltu välisest, vaid on inimese essents ja baasolemus. Püsiv õnn on võimalik ja selle nimel elamine ja oma valikute seadmine on kõige olulisem sihipärane tegevus üldse. Õnnel ei ole ühtegi kestvat asendusainet, mitte miski ei suuda hinge kunagi täielikult rahuldada rohkem, kui iseenda tõelise olemuse – õnne – avastamine. Kui püsiv õnneseisund jääb avastamata, kogemata ja ellu integreerimata, sureb inimene õnnetult ja alustab uut ringi täpselt sama eesmärgiga: jõuda püsiva ja kestva õnneni. Õnne ümber tiirleb kogu inimese elu, tema valikud, ambitsioonid ja kompromissid. Seetõttu võib öelda, et on võimalik, et õnn on kogu universumi mõte ja eesmärk. See on üks baaspõhjuseid, miks universum üldse tekkis.»

Raadio 2 saade «Hallo, Kosmos!» on iganädalane sise- ja väliskosmilistes avarustes, ilmavaadete perifeerias ja avangardis seiklev audiorännak. Eetris neljapäeviti kell 20 ja kordusena pühapäeval kell 14.

Raamatu «Hallo, Kosmos! Palju õnne» esitlus toimub Raadio 2 saate «Hallo, Kosmos!» kuuendal sünnipäeval – esmaspäeval, 13. juunil kell 18-22 Apollo kinos Solarises.

Ajakava:

18.00 – Mick Pedaja

seejärel kõned, sõnavõtud, raamatu esitlus, üllatused ja väike paus

19.30-21 – saate «Hallo, Kosmos!» avalik salvestus – vestlusringis osalevad Tiina Jõgeda, Jan Uuspõld, Alar Ojastu, Ingrid Peek

21-21.45 – sünnipäeva lõpetab kontserdiga Maarja Nuut

Inspiratsiooniraamat ja õnneõpik «Hallo, Kosmos! Palju õnne» koondab endas saate «Hallo, Kosmos!» viimase kuue aasta saatekülaliste isiklikud õnnelikkuse õpetused. Väljaandja kirjastus Pilgrim, koostaja Ingrid Peek, loovtoimetaja Martin Palm, keeletoimetaja Leelo Laurits, kujundaja Lauri Tuulik.

Info raamatu kohta SIIN!

Sünnipäevapeo info Facebookis!

“Hallo, Kosmos!” kodulehekülg SIIN!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles