Singer Vinger peab Õllesummeril oma 30ndat juubelit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singer Vinger
Singer Vinger Foto: Plakat

Käes on Singer Vingeri juubeliaasta. Ka suve suurimal festivalil astub Singer Vinger koos Riho Sibula, Marten Kuninga, Elina Borni ja Getter Jaaniga üles. 

Juubelihooaeg on täies hoos ja sügisel, nagu juubeliaastal kombeks, ilmub kauaoodatud plaat ansambli uuema laululoominguga. Suve suurimalt kontserdilt on aga oodata korralikku pungikütet ja kuulda saab vanu lemmiklugusid, nagu “Massikommunikatsioon” ja “Ära jahtu”. Mõned lood lauldakse ka uues kuues külalisesinejate Riho Sibula, Marten Kuninga, Elina Borni ja Getter Jaani esituses. “Näiteks Marten Kuningas teeb lugu “Raha hääl” ja Elina Born “Mina pean sambat tantsida saama”. Sibul aga neid lugusid, mida ta meiega koos esinedes ikka teeb,” räägib Singer Vingeri väsimatu solist Hardi Volmer. 

Volmer jutustab Tallinna Lauluväljakul esinemisest suure heldimusega: “Muidugi oleme me kõik esinenud ses pühas paigas eelnevaltki, kes kooride koosseisus, kes orkestritega aga Singer Vingeri kütkestavatest lauludest lõi kaarealune kaikuma esmakordselt 1988. aasta suvel, esimesel tõelisel rockifestivalil Rock Summer. See oli erakordne publikukogemus, mida ületas ehk ainult öölaulupeo mälestusesinemine, kus tänu pimedusele näis rahvahulk lõputuna. Oleme suviti ikka, peamiselt Õllesummeri mahitusel, laulukaare läheduses üles astunud.” Volmer meenutab ka, et kõige emotsionaalsem neist esinemistest on ikkagi olnud Singer Vingeri 20nda juubeli pidu, pika laua ja rohkete sõprade seltsis. Volmer meenutab, et lookas laua tagant käisid artistid kordamööda laulmas. 

Singer Vinger astub koos külalistega üles festivali viimasel päeval, laupäeval 09. juulil kell 20:00 Estrella Pealaval. Õllesummer Festivali piletid on müügil Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles