Galerii: Selgus Miamis maailma parimate baarmenitega võistlema hakkav eestlane

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul võistlesid 10 Eesti baarmeni World Class Estonia finaalis, mille võitja kindlustas endale koha sügisel Miamis toimuvale rahvusvahelisele baarmenite võistlusele. Võitjaks osutus Regeri Zoo Meat Market Cocktail Barist.

World Class Estonia võitja Regeri Zoo sõnul on ta poolaastase võistlusperioodi jooksul õppinud rohkem kui kolme-nelja aastaga kokku.

Foto: Andrei Ozdoba

“Võistlus oli väga intensiivne ja kogu aeg tuli enda piire ületada ning mugavustsoonist välja astuda,” kirjeldas Zoo. Ta lisas, et viimased kaks nädalat peale finalistide selgumist, on olnud pingelised. “Käis pidev mõttetöö, kuidas võistluseks ette valmistuda. Võistlusel tuli valmistada mitu kokteili. Seda võib võrrelda nagu lõpukirjandi kirjutamisega. Ainult, et sul on kaks nädalat ja neli lõpukirjandit.”

Foto: Andrei Ozdoba

Finalistid valmistasid esimeses voorus nimega “Tallinn to Miami” kaks kokteili, üks seotud Tallinnaga ja teine inspireeritud Miamist. Teise ülesandena tuli osalejatel lasta ideedel lennata ning valmistada tuleviku Martini ning enda fantaasia järgi serveerida puhast rummi. Lõplik võitja selgus kolme parima seast, kes võistlesid aja peale kokteilide valmistamises. 

Foto: Andrei Ozdoba

World Class Estonia korraldaja ja tunnustatud baarmeni Andrei Kazakovi sõnul algab nüüd võitjal intensiivne kolmekuuline valmistusperiood. “Meil on veel pikk tee minna, et oskusi juurde saada ja Eestit Miamis hästi esindada.” Ta lisas, et võitmiseks ei piisa ainult maitsvate kokteilide valmistamisest, vaid see on palju laiem. “See ei ole pelgalt kokteili-, vaid baarmenite võistlus! Loeb väga palju, kuidas kokteilide valmistamise käigus ka ennast esitletakse ja kohtunikega suheldakse. Finalisti ja võitja olid eestlaslikult tagasihoidlikud ja siin on kindlasti veel palju arenemisruumi,” lisas Kazakov.

Eesti baarmenite sooritusi hindas auväärne žürii: World Class 2013. aasta võitja David Rios, EBA president Margit Kikas, Diageo Brand Ambassador Kenji Jesse, Läti World Classi Brand Ambassador Edgars Elbergs.

Foto: Andrei Ozdoba

World Classi rahvusvaheline finaalvõistlus toimub selle aasta sügisel Miamis, kuhu sõidab ka Regeri Zoo. Enne seda tuleb tal augusti lõpus läbida World Class Bootcamp, mis on ettevalmistav koolitus osalejatele.

Tänavuse võistluse kuulutas välja Tallinnas 2013. aasta World Class võitja David Rios. Eesti kohaliku võistluse World Class Estonia korraldaja ja toetaja on Baltikumi suurim maailma juhtivaid joogibrände Eestis turustav Prike. Võistlusel kasutatati Diageo Reserve tooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles