Vainola: Eurovisioon oli rohkem sõimusõna

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Vainola
Allan Vainola Foto: promo

 

Sõpruse puiestee solisti Allan Vainola sõnul otsustasid nad Eesti Laulu konkursil osaleda, sest Eurovisioon on viimasel paaril-kolmel aastal meeldiva mulje jätnud.

 

«Konkursi korraldamine Eesti Laulu sildi all on hea mõte ja kutsub erinevaid tegijaid osa võtma. Kunagi oli kohalik võistlus justkui vaid kitsas valitute ala, kuhu kedagi ligi ei lastud, ja selle tõttu oli Eurovisioon rohkem sõimusõna. Praegu tunduvad asjad teistmoodi. Selles kontekstis hea - vähemalt enda meelest hea lauluga välja tulemine ei kahjusta mainet, pigem vastupidi», tunnistab Vainola ERR-i portaalile.
 
Võistluslaulu tekst ja muusika valmisid tema sõnul eraldi, üksteiselt sõltumata ning tükk aega enne seda, kui sündis otsus konkursist osa võtta.

Loo teksti autor Mait Vaik rääkis, et see on mõjutatud raamatutest «Sõda ja rahu», «Läänerindel muutusteta» ja «Tatarlaste kõrb». Muusika on kirjutanud Vainola ja meeleolult on see rahulik ning romantiline. Ehk siis kokku ongi sõda ja rahu.

 

Kuula ka laulu «Rahu, ainult rahu»!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles