Augustibluusil tehakse kummardus Slavka Kobrinile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontsertklubi Rock Cafe laval kohtusid legendaarne kitarrist Slavka Kobrin ja Ultima Thule.
Kontsertklubi Rock Cafe laval kohtusid legendaarne kitarrist Slavka Kobrin ja Ultima Thule. Foto: Promopilt / Rock Cafe

5. ja 6. Augustil Haapsalus toimuva festivali Augustibluus programm on hoogsalt täienenud ning lähipäevil jõuab festivali kodulehele ka täpne ajakava. Traditsiooniliselt kuuluvad festivali programmi ka kodumaised eriprojektid. Üks neist toob lavale hulga Eesti muusika suurkujusid, et avaldada austust tänavu lahkunud legendaarsele Ultima Thule kitarristile ja asutajaliikmele Slavka Kobrinile.

Festivali programmijuhi Raul Ukareda sõnul oli Kobrin erakordselt andekas muusik ja kõigi Eesti bluuskitarristide suur eeskuju. «Mina usun, et ilma Slavkata ei oleks kunagi sündinud just sellist Ultima Thulet ja kui poleks olnud Ultima Thulet või kui see oleks olnud kuidagi teistsugune, oleks kogu meie muusikalugu teistsugune, ja kes teab, võibolla poleks siis Augustibluusigi. Peale selle on Slavka kirjutanud palju surematuks saanud Ultima Thule hitte, kuid paljud ei teagi, et need on just tema sulest,» lisas Ukareda.

Eriprojektis nimega «Kummardus Slavka Kobrinile» osalevad paljud Kobriniga erinevatel aegadel koos mänginud muusikud nii Eestist kui mujalt maailmast, teiste seas ka USA bluusroki lipulaeva Rival Sonsi korduvalt maailma parimaks hääletatud trummar Michael Miley. Esitusele tuleb eranditult Slavka Kobrini looming.

Teine eriprojekt toob taaskord Eestisse kaheksakümnendate ning üheksakümnendate Eesti jazzi ja souli suurkuju Sergei Manukjani, kes astub lavale Villu Veski eestvõttel spetsiaalselt Augustibluusi jaoks ellu kutsutud Eesti ja Venemaa muusikuid ühendava koosseisuga «Sergei Manukjan Blues Project».

«Kaheksakümnendatel ja üheksakümnendatel Eestis elanud ja ansambel Avicenna liidrina laineid löönud Manukjan kolis üheksakümnendate keskel Venemaale ja sai seal kohe (1994) parimaks jazzmuusikuks valitud. Tema karjäär on seal olnud muljetavaldav. Õnneks on ta siinsete muusikute kaudu pidevalt Eestiga kontakti hoidnud ja nüüd on võimalus teda jälle näha. Seekord Augustibluusil bluusi laulmas,» ütles Ukareda.

Haapsalu piiskopilinnuses toimuva festivali üheksal laval toimub kokku ligikaudu 30 kontserti ning lavale astub muusikuid üheksast riigist - esinejaid on USAst, Prantsusmaalt, Hispaaniast, Suurbritanniast, Venemaalt, Skandinaaviast ning Saksamaalt. Kummagi päeva peaesinejad pärinevad bluusi sünnimaalt - esimese õhtu lõpetab noor naissoost basskitarrist Nik West ning teisel õhtul astub viimasena lavale Californiast pärit kahe Grammy nominent ja mitmete auhindadega pärjatud laulja Earl Thomas. 

Tänavune Augustibluus toimub Haapsalus 5. ja 6. augustil. Festival viib bluusilainele kogu Haapsalu ning muudab linna hea muusika sõprade jaoks tõeliseks paradiisiks. Tänu aasta-aastalt kaalukamaks muutuvale programmile, märkimisväärsele publikuhuvile ja positiivsetele arvustustele paljudes rahvusvahelistes muusikaväljaannetes, on Augustibluus saavutanud kindla koha Euroopa tunnustatud bluusifestivalide nimistus. Festivali passid on müügil Piletilevis ning juuni lõpuni maksab festivali pass 39 eurot. Lisainformatsiooni leiab kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles