USA põhjaosas tappis grislikaru mäestikuratturi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grislikaru
Grislikaru Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide põhjaosas Montana osariigis Glacier National Park looduskaitsealal ründas ja tappis grislikaru 38-aastase maastikuratturi.

Flatheadi maakonna šerifi Chuck Curry teatel oli Brad Treat ja ta sõber sõitmas Flatheadi metsa Halfmooni järvede piirkonnas kui nende teele sattus karu, edastab foxnews.com.

Karu tõukas Treati rattalt maha, kuid kaaslane pääses karu käest ja läks abi tooma.

Sündmuskohale saabunud pargivalvurid ja politseinikud leidsid Treati surnukeha, kuid mitte karu, kelle tabamiseks käivitati otsingud. Piirkond suleti kuni karu leidmiseni puhkajatele, telkijatele ja matkajatele.

Hukkunud mees töötas USA metsandusametis olles piirkonna ja seal elavate loomadega hästi kursis. Samuti oli ta iknnukas sportija, tegeledes eelkõige rattasõidu ja jooksmisega. 

Treatiga kaasas olnu kannatada ei saanud ja temaga on kõik korras.

Montana Glacier National Parkis elab umbes 1000 grislikaru, veel umbes 700 grislit leab Yellowstone`i rahvuspargis, mis on Glacierist ligi 600 kilomeetri kaugusel.

Alates 2010. aastast on USA looduskaitsealadel langenud karude ohvriks kuus inimest, kellest enamik on olnud Yellowstone´is.

Glacieris tuleb aastas ette 1 -2 juhtumit, milles karud inimesi ründavad. Alates selle rahvuspargi asutamisest 1910. aastal on seal karude tõttu elu kaotanud kümme inimest. Enne nüüdset juhtumit pani karu veretöö viimati toime 1998. aastal, kui ohvriks langes pargi töötaja, kellest karu osa ära sõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles