Viljandi Bashi tarbeks rajatav võistluspark otsib omanikku

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Bashi tarbeks rajatav võistluspark
Viljandi Bashi tarbeks rajatav võistluspark Foto: Promopilt

Populaarse rahvusvahelise ekstreemspordi- ja tänavakultuurifestival Viljandi Bash raames ehitatakse ka sel aastal Viljandi lauluväljakule valmis spetsiaalne võistluspark. Unikaalsed tingimused võistlemiseks rajatakse koostöös läti firmaga Mind Work Ramps.

Bash on täna Eestis Simple Sessioni kõrval teine sündmus, kus rajatakse ürituse jaoks eraldi uus ja sobiv võistluspark. Sel aastal valmib pargis rohkem nii-öelda sõidusuundasid, lisaks saab erinevalt külgedelt obtaaklitele läheneda ning tavalise edasi-tagasi liikumise asemel ka ristpidiseid liine sõita. “Selle aasta Bashi park tundub väga lahe, näen nii mõndagi lahedat liini, mida kindlasti proovin. Midagi on kõigile, hästi on miksitud street ja park obstaaklid. Funbox on lahe nagu ka eelmine aasta,” sõnas Eesti üks tuntumaid trikirattureid, möödunud Bashil 3. koha saavutanud Andres Lainevool.

Foto: Promopilt

Nii nagu eelmisel aastal, otsib võistluspark peale festivali endale uut omanikku, kus noored  ekstreemspordihuvilised, kes kõrgeid õhulende ja adrenaliini jahivad, saaksid harjutada ja järgmistel aastatel ka ise teiste sõitjatega mõõtu võtta.  Eelmisel aastal ostis pargi ära Järva- Jaani vald. Võistluspark leidis uue koha valla sisehallis. "Koostöö Viljandi BASHiga ning nende rulapargi sobitamisega Järva-Jaani endise kutsekooli aulasse on andnud nii Järva-Jaani noortele kui kaugema kandi noortele võimaluse tegeleda ekstreemspordiga aastaringselt. Park sündis ettevõtjate, kogukonna ning erinevate projektide koostöös ning pälvis eelmisel aastal ka Järvamaa Noorte aasta tegu auhinna. Lisaks nomineeriti seda ka Järvamaa Aasta tegude nimekirjas. Parki kasutatakse aktiivselt ning kui kuhugi veel sellist võimalik teha on, siis soovitan soojalt seda võimalust kasutada,” sõnas Järva- Jaani vallavanem Arto Saar. 

Järgmisel nädalal, 6.- 10. juulil toimuv rahvusvaheline ekstreemspordi- ja tänavakultuurifestival Viljandi Bash, toimub sel aastal juba viiendat korda. Festival toob Viljandisse ekstreem- ning tänavasportlaseid nii Eestist, Baltikumist kui ka kogu Euroopast. Pargivõistluses võtavad tänavu mõõtu enam kui 150 osalejat trikitõukeratastega, BMX-tüüpi trikiratastega, ruladega ning trikirulluiskudega trikitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles