Terroriohust hoolimata kogub telkimine populaarsust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Internetis tegutsevate reisteenuste pakkujate teatel kogub Euroopas telkimiskohtades telkimine aina enam populaarsust ja seda hoolimata terroriohust.  

Kõige enam on telkijaid juulis-augustis, seega tuleks telkimiskoht märgatavalt varem broneerida, sest viimase hetke soovijatele ei pruugi kohti leiduda, edastab mtv.fi.

Kõige populaarsemad on need telkimispaigad, mille ümber on kaunis loodus, kus saab matkata, veekogu, milles saab ujuda ning kus ei ole massiliselt telkijaid.

Kuigi telkimis- ja matkavarustus muutub aina kergemaks ja hõlpsamini kasutatavaks, on ikkagi vaja autot, sest parimad paigad on linnadest ja ühistranspordipeatustest kaugel.

Euroopa tuntud hotelliketid on hakanud pakkuma ka niinimetatud luksustelkimise pakette ehk glamping´ut. Termin «glamping» on tulnud inglise keelsetest sõnadest «glamour» (glamuur) ja «camping» (telkimine).

Tegemist on looduses asuvate laagripaikadega, mis pakuvad väga luksulikku majutust, kuid seal saab soovi korral elada ka telkides.

Teine äärmus on matkamine looduses peaagu ilma lisavarustuse ja isegi telgita. «Kergmatkajad» kasutavad magamiseks puude vahele kinnitatavat võrkkiike.

Euroopa populaarsed telkimispaigad:

Kreeka Zante saar, Tartaruga telkimispaik – Joonia meres asuvat Zantet peetakse väga kauni loodusega saareks, mille kämping ja telkimispaik on paljude matkajate seas populaarne, kuna asub mere lähedal.

Prantsusmaa Bretagne, Milin Kerhé telkimispaik – Trieux jõe kallastel asuv telkla pakub Prantsusmaa maaidülli. Seal asuvaid kiviterrasse peetakse ühtedeks parimateks piknikupaikadeks Euroopas. Bretagne`i ala pakub võimalusi looduses puhkamiseks kui sportimiseks ning sealsetes väikestes külades tunneb tõelist prantslaslikku hõngu.

Itaalia Toscana, Agricampeggio Sant'Ignazio tekimisala – Tedeucci perele kuuluv telkla asub vaid kiviviske kaugusel Toscana ranniku suurepärastest randadest. Lisaks kaunile loodusele ja merele on seal ka Itaalia parim reggae baar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles