Robert Kirkmani uus õudussari «Outcast» purustas vaatajarekordid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekanal FOX hakkab näitama õudussarja "Outcast"
Telekanal FOX hakkab näitama õudussarja "Outcast" Foto: Kaader telesarjast

Juunis esilinastunud õudussari «Outcast» püstitas vaatajarekordi – sarja avaosa vaadati üle maailma rohkem kui 26 miljonit korda. Sarja autor on ameerika karikaturist ning menuka zombie-sarja «Elavad surnud» («The Walking Dead») looja Robert Kirkman.

Tegemist on esimese originaalsarjaga, mille on tootnud multimeediaettevõttele Fox Networks Group kuuluv tootmisüksus FOX International Studios, ning teise Robert Kirkmani sarjaga, mille linastumisõigused kuuluvad FOXi telekanalitele. 

«Outcast» on ka esimene FOXi sari, mis linastus lisaks telekanalitele ka veebis, kogudes nii rekordiliselt palju vaatajaid – veebi vahendusel vaadati esimest osa kokku 18,7 miljonit korda, neist 157 176 korda Eestis. Sarja esimest osa näidati kaks nädalat enne ametlikku teleesilinastust Facebooki vahendusel kokku 35 Aafrika ja 26 Euroopa riigis. Lisaks oli neis piirkondades avaosa vaadatav ka telelahenduse FOXplay ning Youtube’i vahendusel.

Sarja ametlikul esilinastusel jälgis avaosa telerist 7,4 miljonit inimest 125 riigist üle maailma. 

Sarnaselt sarjaga «Elavad surnud» põhineb «Outcast» Robert Kirkmani loodud koomiksil, kuid sel korral on kaasautoriks Paul Azaceta. Kirkman on lisaks sarja stsenarist ja tegevprodutsent.

«Outcast» räägib West Virginia väikelinnas elavast noorest mehest Kyle Barnes’ist (Patrick Fugit), kelle lähedasi kiusavad kurjad vaimud. Loo arenedes avastab Kyle, et on ise haaratud deemonite, iidse kurjuse ja üleloomulike jõudude maailma, kust ei tundu olevat väljapääsu. Ta moodustab liidu kohaliku pastori Andersoniga (Philip Glenister), kel on kogemusi kurjade vaimude väljaajamisega. Varsti selgub, et Kyle’i ja pastori avastused võivad muuta terve maailma saatust.

Sarjas mängivad veel Reg E. Cathey («House of Cards»), Grace Zabriskie («Twin Peaks»), Wrenn Schmidt («Boardwalk Empire»), Melinda McGraw («The X-Files»), Kate Lyn Sheil («House of Cards»), David Denman («Big Fish») jt.

Sari on eetris laupäeviti kell 22.00 ning kordusena esmaspäeviti kell 23.00 FOXi kanalil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles