Surfilaager: 8 põhjust, miks peaks deitima surfariga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surfarid
Surfarid Foto: Surfilaagri promo

Hiiumaalt pärit põliste lainefännide Toomas Perteli ja Martin Berkmani kodurannaks on surfiparadiis Ristna, kust neid tihti leiab noolimas lainet selle õige edelatuule korral, aga ükskord ei olnud edelatuult ja siis sai nendega päris hästi jutule, kõik küsimused said igatahes vastuse.

Laine puudumisel leidub lisaks Ristnale Eestis triibitamiseks ja slalliks ka palju tesi häid kohti. Lainetamiseks on parim rand Ristna, sest edelatuulega asetsevad seal laine ja tuule suunad omavahel risti, mis võimaldab kaldalt välja sõites mõnusalt hüpata ning sisse tulla nö “down the line” laine peale ja oma lauaga ilusaid kujundeid joonistada. Hea prognoosiga koguneb alati kokku parim seltskond.

Müüt, et Eestis pole laineid, ei kehti. Pildid ju ei valeta… Lainesurfi ehk lainelauaga ehk ilma purjeta lauaga Eestis ei sõideta, sest päris selliseid laineid tõesti ei ole, aga “laine windsurf”, “purjelaua lainesõit” või “wave windsurf” kogub meeste sõnul Eestis populaarsust ning  parimad spotid Ristna ja Vääna muutuvad aina rahvarohkemateks.

Nii Toomas Pertel kui ka Martin Berkman on Surfilaagris kõikide teiste ägedate inimeste ja sõprade seltsis ja huvilistele teevad nad lainesõidu ABC koolituse, mis hõlmab turvalisust, sõidutehnikat, varustust, ilmatingimusi jne. Seega huvi tekkimisel on just Surfilaager see õige koht, kus astuda oma esimesed sammud. Hiljem saab nendega ühendust võtta  ka FB-s või kodulehe kaudu.

Nende sõnul on tüüpilisel surfaril bookmarkides vähemalt kümme erinevat ilmaennustussaiti ja tüüpiline ilm on koerailm ning lõpetuseks oskasid Eesti surfimekas elavad mehed kohe puusalt lendu lasta 8 põhjust, miks purjelaudurist kutt sobib ideaalselt kaaslaseks.

1. Ta teab alati, mis ilm on tulemas.

2. Ta ei ole klammerduv, sest tema elus on ka teine armastus (mere ja tuule vastu).

3. Samas ei ole tal ilmselt aega enamate armastuste jaoks.

4. Kummi kasutamine pole tema jaoks probleem.

5. Ta on vähemalt keskmiselt jõukas, sest jaksas omale purjelaua varustuse osta.

6. Kui ta on nägupidi arvutis, siis ta ei vahi porri vaid Windsurfi videosid.

7. Ta ei raiska raha sportautole, sest sinna ei mahu midagi.

8. Ta on üldjuhul heas vormis :)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles