Onu Eskimo 105. sünnipäeval: tee head, siis läheb ka endal hästi!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanim eesti ettevõtja, legendaarne jäätisetööstur Evald Rooma ehk Onu Eskimo tähistab täna oma 105. sünnipäeva. Tartu vanimat meest ja Tartu Tähe kavaleri tulid tervitama head tuttavad, Tartu linnapea Urmas Klaas, abilinnapea Artjom Suvorov ning Onu Eskimo pärandit edasikandva kodumaise jäätisetööstuse Balbiino esindus: juhataja Kaido Salurand, turundusdirektor Enel Kolk ja turundusspetsialist Triin Laub.

«Mul on suur rõõm, et minu sünnipäevast on tulnud osa saama nii palju heasoovlikke külalisi. Tunnen, et täna on üks suur jäätisepidu ja jäätiste tegemist olen ma tõesti armastanud. Selleks, et teha üks tõeliselt hea jäätis on vaja kolme komponenti: head toorainet, tublit meistrit ja ettevõtjat, kes ei mõtle liiga palju rahale. Seda nõu võiksid tegelikult kõik ärimehed meeles pidada, siis tuleb ka tulemus, mille üle võib uhkust tunda,» rääkis Eesti jäätisetootmisele aluse pannud Evald Rooma.

«Onu Eskimo on Balbiinos väga austatud ning tunneme suurt vastutust hoida Evald Rooma pärandit Eesti rahva jaoks au sees ja seda edasi arendada. Evaldi lood oma äri ülesehitamisest, lõpututest katsetamistest ja mitte allaandmisest on kõnekad ka tänapäeval. Tema ärieetika on lahutamatus seoses 105-aastase mehe elufilosoofiaga, mida ta ikka kordab – tee head, siis läheb ka sul endal hästi. Seda põhimõtet püüame ka Balbiinos edasi kanda,» ütles Balbiino juhataja Kaido Salurand.

Onu Eskimo sünnipäeva puhul toob Balbiino müügile enda valmistatud karamellist Onu Eskimo uue, karamellimaitselise pulgajäätise šokolaadiglasuuris, kus on kombineeritud nii Onu Eskimo salajased näpunäited, Balbiino jäätisemeistrite aastatepikkused katsetused kui ka kaasaegse toiduainetööstuse kogemus.

Foto: Jaana Järveoja

«Globaalsed trendid toiduainetööstuses liiguvad käsitöö poole ning meilt on palju küsitud vana hea karamellijäätise kohta. Seega panime kaks asja kokku ja katsetasime ise Balbiinos karamelli tegemist, nii nagu seda Balbiino algusaastatel ning kunagi ka Evald Rooma jäätisetööstuses tehti. Isetehtud karamelli maitse on kindlasti tuttav neile, kes lapsepõlves suhkrut kõrvetada proovisid. Me jäime oma käsitöökaramelli tegemisega aga sedavõrd rahule, et panime selle ehtsast koorest valmistatud uue jäätise sisse. Nagu ise tehes ikka, on käsitöökaramelli maitse iga kord natuke erinev, seega saadab igat jäätist väike maitseüllatus,» ütles Balbiino turundusdirektor Enel Kolk.

Onu Eskimo sünnipäeva auks on tema lemmik, banaanijäätis, selle nädala lõpuni Tartu Kaubamaja ja Viimsi keskuse Onu Eskimo jäätisekohvikutes poole hinnaga.

Foto: Jaana Järveoja

Kodumaine jäätisetööstus Balbiino on Onu Eskimo legendaarse jäätisepärandi kandja ja arendaja. Ajaloolistele retseptidele tuginedes on Balbiino teinud Onu Eskimo tootesarja, milles on lisaks uuele karamellijäätisele ka juba tuttavad banaani, vaarika ja vanilli koorejäätised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles