Briti menusari «Poldark» saab kolmanda hooaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aidan Turner
Aidan Turner Foto: SCANPIX

BBC teatas, et menukas sari «Poldark» saab järgmisel aastal kolmanda hooaja.

BBC One näitab sel sügisel sarja, mis põhineb Winston Grahami romaandel ja milles mängib peaosa Aidan Turner, teist hooaega.

18. sajandil toimuva tegevuse keskpunktis on Cornwalli kaevandusomaniku Ross Poldarki keerulised elukäigud.

Teises hooajas on kümme osa ja tegevus toimub 1794. aastal Prantsuse revolutsiooni ajal. Ross Poldarkile ja ta naisele Demelzale, keda kehastab Eleanor Tomlinson, lisandub uusi tegelasi, üks neist on krimisarjast «Midsomeri mõrvad» tuntud John Nettles, kes kehastab rikast maaomanikku Ray Peneveni.

Sarja kolmandat hooaega, mis põhineb Grahami viiendal ja kuuendal romaanil, hakatakse üles võtma selle aasta sügisel.

«Poldarki» esimene hooaeg oli suur hitt nii Ühendkuningriigis kui ka teistes riikides, kus seda näidati nädalalõppudel. Briti saartel ulatus «Poldarki» vaatajate arv 9,4 miljoni inimeseni ning see sari sai Briti Bafta teleauhinna.

Ross Poldarki mängiv Aidan Turner on varem mänginud BBC Two seriaalis «Being Human» ja suurel ekraanil «Kääbiku» triloogias, kuid «Poldark» tegi temast rahvusvahelise superstaari. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles