Rootsis jäi ujumispildile kummaline veeolend

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsi väljaannete teatel jäi laste ujumisfotole kummaline veeolend, keda ei tunne ka veeloomade asjatundjad.

14-aastane Isabelle tegi kaaslaste ujumisest Täbys asuvas järves pilte. Hiljem neid vaadates märkasid lapsed olendit, kes ei meenuta ühtegi veelooma.

Lapsed saatsid fotod meediale, ajakirjanikud küsisid teadlastelt, mis loomaga tegemist võib olla, kuid asjatundjate sõnul ei ole nad sellist looma kunagi varem näinud.

Isabelle tehtud fotol on ta sõbrad, 14-aastane Nova ja 15-aastane Ebba, kes on vees ja hoiavad kinni paadisillast. Neist natuke kaugemal on veel keegi või miski.

Foto kummalisest olendist levib sotsiaalmeedias, kus seda vaadanud üritavad arvata, kellega tegemist olla võib.

Rootsi merebioloogi Ilona Miglavsi sõnul on foto järgi võimatu öelda, kes tüdrukute juures olla võis. Seni on välja pakutud, et vees võis ujuda suur rott, kobras, hüljes, saarmas, säga või tuhkur.

Bioloog lükkas need arvamused ümber, et kõik nimetatud loomad on arad ja ei julge inimese lähedale tulla.

Maailma Looduse Fondi esindaja Mattias Rust uuris kolleegidelt, et millise loomaga tegemist olla võib. Rusti teatel on järves, kus tüdrukud ujusid, varem nähtud kopraid, kuid need loomad ei uju iialgi inimeste lähedal, kuid fotol olev võib olla kobras, kes on kaaslastest julgem ja uudishimulikum.

Rusti arvates ei ole pildil ühtki looma, pigem tekitasid lapsed veepinnale mulli, milles murdunud valgus tekitas ebatavalise pildi silmast ja tumedate karvadega loomast.

«Sellised mullid tekivad, kui liigutada vees kiiresti jalgu. Lapsed võisid jalgadega põhjamuda pinnale tuua ning selle kohale tekkis mull, mis jättis mulje loomast ja tema silmast,» selgitas Rust.

Lisaks eelpool mainitud loomadele on pilti näinud pakkunud, et see võib olla koer, lapse jalg, peegeldus või pinnamull. On ka neid, kelle arvates peitis end veepinna all tulnukas.

Pilti vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles