Galerii: Võsu kalifaat andis oma esimese avaliku kontserdi

Irene Tambek
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel laupäeval, 2. juulil esitles Padas oma esikalbumit «Korralik saavutus» Lääne-Virumaa esinelik 5MIINUST.  Bändi ajaloo esimesel avalikul kontserdil pritsis nii palju higi ja alkoholi, et laval olnud Genka silmadki olid imestusest punnis.

Foto: Andreas Aru

5MIINUST on Vihula eliitkälid, kes on valmis saanud oma esimese kauamängivaga, millel lisaks  Võsu hõbekõridele astuvad üles ka Reket, Beebilõust, Genka, Cool D, Jalgpalluri tütar, Chalice, Jon Mikiver, Magnum Pi Gorõ Lana ja Vana Yoss.

Foto: Andreas Aru

Üritustesarja Yo! Hoov raames toimunud kontserdil oli rohkem rahvast ja tunglemist kui Euronicsi tühjendusmüügil ning uskumatu oli asjaolu, et need, kes kontserdi alguses sõnu ei teanud, üürgasid neid lõpus kaasa laulda täiest kõrist.

Foto: Andreas Aru

Kes on 5MIINUST, seda teavad tänaseks juba paljud raadiokuulajad ja Eesti hip-hopi armastajad, kuid millised need tüübid päriselus välja näevad, kes laulavad magavatest Loksa libudest, teavad vähesed.

Endast mitte ühtegi avalikku pilti läkitanud bande hoolitses ka kontserdil selle eest, et nende identiteet jääks varjatuks, peites nägu suurte suusaprillide taha ning kattes pea mütside ja turbanite alla - ikkagi Võsu kalifaat.

Hea turundus, biidid ja salapärasus on nende palderjan kassidele ning vaatamata sellele, et kuulaja ei saanud täiesti selgeks asjaolu, kes need individuaalsed isikud selle grupi taga on, ületas 5MIINUST terviklikuna peokülastaja ootused täielikult.

Energia, millega nad koos Jon Mikiveriga trummidel ja Dr. PhilGoodiga plaadimasina taga ruumi täitsid, pani isegi nendega laval olnud Genka imestusest silmi punnitama ja Sass Henno hüppamisest liitreid higistama. Ja ei ole paremat sõpruse alustajat kui alkohol ja ühine muusikamaitse. Bänd võttis koos publikuga pitsist viina ja lugude “Nii kuum” ja “Küte” saatel jätkus andmine.

Foto: Andreas Aru

Miks ma isiklikult panen sellele peole 5PLUSS pitsati alla...

...sest vaatamata sellele, et heli ei olnud kõige parem, ei olnud ühtegi inimest, kes esi, keskel või tagareas seda tähele oleks pannud, sest kõik olid lihtsalt õnnejoovastuses asjaolust, et  nad kuulsid oma eilseid, tänaseid, homseid ja igavesi lemmiklaule esimest korda elus laivis.

Foto: Andreas Aru

Album «Korralik saavutus» on saadaval poodides ning infot nende järgmiste laivide kohta saad nende Facebooki leheküljelt.

5MIINUST on: Estoni kohver, Lancelot, Päevakoer ja Põhja-Korea. 

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles