Poiss-sõbra enesetapule ärgitanud naine võib saada pika vanglakaristuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michelle Carter
Michelle Carter Foto: SCANPIX

Kaks aastat tagasi ärgitas Massachusettsi osariigis elav ameeriklanna Michelle Carter oma poisssõpra enesetappu tegema ja mees tegigi. Naine peab astuma teist korda kohtu ette süüdistatuna surma põhjustamises.

Fox6now.com teatel suri 18-aastane Conrad Roy III 2014. aasta suvel Fairhavenis vingugaasi tagajärjel, olles sulgenud end ostukeskuse prakimisplatsil autosse. Enne surma helistas mees tüdruksõbrale, siis 17-aastasele Michelle Carterile ja nad rääkisid 47 minutit. Süüdistuse kohaselt mõjutas naine meest, et ta ümber ei mõtleks ja enesetapust ei loobuks.

«Conrad oli segaduses ja Michelle suutis teda mõjutada jääma autosse. Päev enne juhtumit saatis naine mehele mitmeid sõnumeid, milles ta ärgitas teda enesetapule,» teatas prokurör Mary Clare Flynn.

Sõnumis oli, et mees ei tohi alt ära hüpata ega ebaõnnestuda ning ta peab end tapma kas kohe või mitte iialgi.

Conradil oli varem vaimse tervise probleeme ning ta oli alates 2011. aastast saanud ravi. Mees üritas ka 2013. aastal enesetappu.

Massachusettsi kohus mõistis selle aasta veebruaris Michelle Carteri enesetapule ärgitamises ja surma põhjustamises süüdi ning ta võib saada kuni 20 aasta pikkuse vangistuse.

Careri advokaadi sõnul ei ole piisavalt tõendeid, et Carteri öeldu pärast tegi Roy enesetapu.

Uus kohus algab 21. juulil ning Carter saab vastata uuesti advokaatide ja kohtu poolt talle esitatavatele küsimustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles