Saatejuht näitas noore Obamat pilti öeldes, et seotus islamiga takistab tal Islamiriigiga võidelda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malik Obama näitamas pilti, millel on Barack Obamat näha moslemirõivastes
Malik Obama näitamas pilti, millel on Barack Obamat näha moslemirõivastes Foto: SCANPIX

Telekanali Fox saatejuht Bill O´Reilly avalikustas fotod, millel on näha USA presidenti Barack Obamat moslemirõivastes, mida ta väidetavalt kandis oma poolvenna Malik Obama pulmas.

O´Reilly sõnul ei tea ta, kus pulm toimus, kuid väidetavalt oli see aset leidnud 1990. aastate alguses Marylandis.

Saatejuht kasutas neid fotosid öeldes, et Barack Obama sügav seotus islamiga takistab tal terroristidega edukalt võitlemast.

O`Reilly arvates ei ole Obama suhtunud terrorismiohtu piisava tõsidusega, lubades näiteks Islamiriigil Lähis-Idas amokki joosta ning president ei suuda oma viga tunnistada.

«Ei ole kahtlust, et Obama administratsiooni suurim läbikukkumine on Islamiriigi tegevuse mitte takistamine. Džihadistid on mõrvanud tuhandeid süütuid inimesi, kaasa arvatud palju moslemeid,» teatas saatejuht.

Obama vastas saatejuhi kriitikale, et tema, USA ja teised riigid teavad väga hästi, et Islamiriik on suur oht ja selle ohu vastu võideldakse.

Barack Obama sündis ja kasvas üles Hawaiil. Ta ema oli ameeriklanna ja isa keenlane, kes oli islami usku.

Obama ema Ann abiellus hiljem indoneeslasega, pere kolis Indoneesiasse, kus enamik elanikest on islami usku. Barack Obama elas seal neli aastat.

Obama on oma päritolu kohta öelnud, et teda kasvatati kui hawailast, indoneeslast, musta ja valget ning tal on mitmete kultuuride kogemus.

Barack Obama õppis nii islami kui katoliku koolis. Hiljem elas ta Hawaiil koos vanavanematega, kes ei olnud usklikud ja kes kasvatasid teda kui ateisti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles