Lennukites hakatakse serveerima vaadiõlut

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KLM lennukid
KLM lennukid Foto: SCANPIX

Hollandi lennufirma KLM seab oma lennukitesse sisse õllekraanid ning hakkab reisijatele pakkuma vaadiõlut.

KLM Royal Dutch Airlinesist saab esimene lennufirma, kes pakub lennukis otse kraanist vaadiõlut, vahendab news.com.au.

Idee on eestvedajatel olemas olnud juba aastaid, kuid lõpuks on jõutud katsetustega ühele poole. Kõrgustes tunnetab inimene teatavasti maitseid teisiti kui maapeal, mistõttu tuli leida just õige survega õige kraan ja vaat, mis annaks välja hea maitsega õlut.

Esialgu pannakse kraanid Euroopas lendavaetle lennukitele. Plaan oli esimesed vaadiõlled pakkuda juba juulis, kuid seni oodatakse lennuametilt veel mõnd turvalisussertifikaati.

«Proovime alati lendudel müüa Hollandile omaseid tooteid,» rääkis KLM pardateenuste asepresident Miriam Kartman. Heineken on juba aastaid olnud KLMi partner ning mõlemad osapooled on veendunud, et kliendid hindavad pigem vaadiõlut kui purgi oma, lisas ta.

Vaadisüsteemi lennukitesse viimine ei olnud kerge protsess, sest sellised masinad, mida maapeal kasutatakse, annaksid lennukis vaid vahtu välja. Ühtlasi on süsihappegaasiballoonide toomine lennukisse keelatud, selgitas protsessi kulgu Heinekeni esindaja.

Selleks, et õlu tuleks kraanist õige maitsega ja turvalisus oleks tagatud, pidid süsteemi loojad välja jätma külmutusseadme. See aga ei tähenda, et õlu oleks serveerides soe. Praeguseks on ümber ehitatud lihtsalt serveerimiskärud, mis aitavad märjukest ikka jahedana hoida.

Loodetavasti saab vaadiõlut KLMi lennukites mekkida juba augustist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles