«Viljandi Bash» lõpetas eduka festivali vihmasajus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval sai lõppakordi tänavakultuuri- ja ekstreemspordifestival Viljandi Bash, mis tõi 6.-10. juulini Viljandisse enam kui 8000 inimest

Hoolimata asjaolust, et festivali viimane päev otsustati suure vihmasaju tõttu katkestada, hindavad korraldajad festivali igati kordaläinuks. Ärajäänud võistluste võitjad selgitati välja laupäeval toimunud kvalifikatsioonide põhjal, seega said kõik parimad premeeritud ja vihm festivali õnnestumises rolli ei mänginud. 

Viies toimumisaasta näitas, et Bash on oma koha Eesti noorte seas leidnud. «Tundsime tänavu, et publiku- ja osalushuvi oli läbi aegade suurim ning see annab julgust öelda, et Bash on omandanud traditsiooni staatuse ning on oma koha Eesti tänavakultuurimaastikul kinnistanud,» rääkis Süld.

Lisaks spordivõistlustele on Bashist saanud ka ekstreemspordi-ja tänavakultuuriinimeste suvine kohtumispaik, kuhu saabuvad ka need, kes ei võistle, aga tunnevad ennast selle kogukonna osana. «Paljud inimesed on sellest festivali korrapärased külalised, nad on oma kalendri Bashi järgi seadnud ja see paneb korraldajatele mõnusa surve inimestele igal aastal veel paremat festivali pakkuda,» seletas Süld.

Festivali raames Viljandis esmakordselt toimunud BMX-tüüpi trikirataste võistlus Mystic BMX Dirt meelitas Uueveskislopestyle rajale ligi 500 pealtvaatajat, kes kõik rahvusvahelisele adrenaliinirohkele võistlusele kaasa elasid. «Mystic BMX Dirti lisamine festivali programmi õigustas ennast täielikult, sest huvi sündmuse vastu oli üle ootuste suur,» rääkis peakorraldaja. Kvaliteeditõus tehti ka pargiehituses. 2016. aastal Viljandi lauluväljakule ehitatud võistlusparki ehitasid Läti suurte kogemustega professionaalsed pargiehitajad, mistõttu hindavad korraldajad pargi kvaliteeti ja sõidetavust läbi aegade parimaks. Samuti on sündmusel väljakujunenud korraldusmeeskond, kes juba aastaid sündmusega kokku on puutunud, mistõttu tõusis ka korralduskvaliteet. «Tahan tänada kõiki häid inimesi, kes oma käe festivali õnnestumisse külge panid, samuti kõiki sponsoreid ja toetajaid – teie kõik moodustate suure tänavaspordipeo - Viljandi Bashi,» ütles Süld.

Kõikidele pealtvaatajatele tasuta olnud ning juba viiendat aastat aset leidnud Viljandi Bash on üks Baltimaade suurimaid vabas õhus toimuvaid tänavakultuuri- ja ekstreemspordifestivale, mis toimub Viljandis alates 2012. aastast.

Võistluste tulemused:

Tõukeratas / Scooter

1. Lewis Crampton (UK)

2. Roomet Säälik (EST)

3. Deeno Lippand (EST)

MAUI AND SONS parim trikk: Thomas Brand - Barspin tomanual to double peg to fakie to full cab to fakie whip to etcto never ending combo.

Uisk / Blading

1. Pirotek Combrzynski (POL)

2. Nicolas Auroux (FRA)

3. Mats-Kaarel Ruus (EST)

Parim trikk: Nicolas Auroux – 540 back royal stall

Rula / Skate

1. Meelis Erm (EST)

2. Kristjan Prik (EST)

3. Kristo Õismets (EST)

VANS parim trikk: Linards Viksnins (LV)- fs flip

BMX

1. Andres Lainevool (EST)

2. David Budko (LT)

3. Tomass Grinbergs (LV)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles