Itaalia Como järve äärne ei ole enam staaride paradiis, vaid põgenike oma (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Clooney Como järve äärne villa
George Clooney Como järve äärne villa Foto: SCANPIX

Põhja-Itaalias asuvat Como järve äärset tuntakse eelkõige staaride suvitusvilladest, mille seas on ka staarnäitleja George Clooney oma, kuid nüüd on saanud paigast põgenike paradiis.

Šveits sulges põgenikele piiri ja selle tõttu jäid sajad migrandid Itaaliasse lõksu, edastab Daily Mail.

Como raudteejaam muudeti põgenikelaagriks ja selle lähistel on sadu telke, milles migrandid elavad. Iga päev tuleb Milanost Comosse juurde migrante, kes tahavad jõuda Põhja-Euroopasse.

Šveitsi võimud lubasid varem iga kahe nädala tagant Itaaliast sisse umbes 100 põgenikku, kuid piiripunkti sulgemisega see lõppes.

Itaalia-Šveitsi piiril on hakanud tegutsema inimsmugeldajad, kes üritavad põgenikke viia üle Alpide nagu Teise maailmasõja ajal aidati juute Itaaliast Šveitsi.

Šveits ei kuulu Euroopa Liitu, kuid on liitunud Schengeni viisavaba liikumise lepinguga. Piiripunktides kontrollitakse dokumente vaid ohu korral.

Como järve ääres tegutseva katoliku kiriku heategevusmisjoni eestseisja Roberto Bernasconi teatel aitavad nad põgenikke, andes neile toitu, vett, riideid ning püstitades ajutisi eluasemeid ja pesemisvõimalusi.

«Meie juures on juba üle 2000 põgeniku ja rohkema majutamiseks meil enam ruumi ei ole. Me ei tea, kui kaua me suudame seda inimmassi abistada, kuid nad ei saa edasi liikuda,» lisas Bernasconi.

Milanos tegutseva heategevusorganisatsiooni juht Alberto Sinigallia lisas, et Milanos lõksus olijad loodavad jõuda Saksamaale või Rootsi, kuid kuna Šveitsi piir on suletud, siis ei saa nad edasi liikuda.

Sellel aastal on Põhja-Aafikast Itaaliasse saabunud üle 77 000 migrandi, kes tulid oma elu ohtu seades üle Vahemere.

Como järve ääres on lisaks Clooneyle villa ka Madonnal, Donatella Versacel ja Richard Bransonil. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles