Video: Dubaisse rajatakse villad, mille üks korrus on vee all

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Araabia Ühendemiraatides Dubais on mitmeid arhitektuuriimesid, kuid kõige uuemad neist on lähitulevikus rajatavad villad, millest osa on vee all ja osa vee peal.

Floating Seahorse nime kandvaid villasid tutvustati esmakordselt 2015. aastal Dubai rahvusvahelisel paadi- ja jahinäitusel, edastab cnn.com.

Villad näevad välja nagu suured ankrus jahid ilma, et lainetusega kõiguksid. Kolmekordsete villade üks korrus on vee all, olles varustatud 25-ruutmeetrise aknaga, mis võimaldab uurida lähemalt mereelu.  Akna paksus on ligi kümme sentimeetrit, kuid tegemist ei ole klaasiga, mis taluks vett ja rõhku, vaid klaasist tugevama materjaliga, milleks on akrüül.  See on hästi läbipaistev ja selle kvaliteet ei halvene aastate jooksul.

«Vees oleval villal on üks korrus vee all, selles võib olla suur magamistuba, kus voodis lebades saab jälgiva meres toimuvat,» selgitas projekti arhitekt Gianfranco Rasile.

Rasile lisas, et Dubai lähedane meri on väga soolane, seega tuli valida materjalid, mis selles vastu peavad. Majade sees on marmorit ja tiigipuud.

Dubai villadeprojekti taga on kinnisvarafirma Kleindienst, mille teatel esimesed 50 villat valmivad selle aasta lõpul, 2017. aasta lõpuks peaks valmis olema kõik 131 plaanitud villat.

Kleindiensti juhi Josef Kleindiensti sõnul unistas ta pooleldi veealustest villadest üle 30 aasta. Ärimehe sõnul ei ole ta sukelduja ega meremees, ta isegi kardab ookeani, kuid ei karda elada sellises majas.

Floating Seahorse villad on ankurdatud ja need ei kõigu nagu paadid, kuid samas alluvad tõusule ja mõõnale. 160-ruutmeetrine villa maksab 2,8 miljonit dollarit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles