Hokiinvasioon Valgehobusemäele kaotas kaardilt valge koha

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses peetud jäähoki miniturniir oli korraldajate sõnul omamoodi ajalooline sündmus, sest üle pikkade aastate jõudis see huvitav talispordiala Järvamaale.


Keskuse kõrval olevale veelkogule rajatud väljakul võttis omavahel mõõtu viis võistkonda: Saku ja Uudeküla hokiklubi, Tartu Jäämurdjad kahe võistkonnaga ja Total Tallinnast.

Kuigi võiks eeldada, et jäähokis teevad ilma vaid jõulised meesterahvad, siis Valgehobusemäe turniirl hakkas silma ka paar heleblondide lehvivate kiharatega neidu. Jäämurdjad nimelt võtsid kampa kaks mängijat Eesti naiste hokiliigat mängivast Tartu Säde naiskonnast.

Üks korraldajatest Marek Balder ütles, et turniirist võtsid osa eri liigasid mängivad harrastajad. «Meie laiem eesmärk oli tutvustada jäähokid ka siinsele publikule,» lisas ta. «Valgehobusemäe näol on ju tegemist kohaga, kus käib läbi piisavalt inimesi.»

Balderi teada on Järvamaa Eesti jäähokimängijatele seni olnud üsna tundmatu paik. «Ei tea ühtegi maakonnast pärit võistkonda ega pole viimastel aastakümnetel kuulnud ka siin peetud võistlustest,» nentis ta. (JT)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles