Pariisi rünnakute peaideoloog on seni tabamata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariis 13. novembri 2015 terrorirünakute järgselt
Pariis 13. novembri 2015 terrorirünakute järgselt Foto: SCANPIX

Prantsuse luureallikate teatel jõudsid nad jälile, kes oli möödunud sügise Pariisi terrorirünnakute peaideoloog, kuid ta on seni tabamata.

Seni arvati, et selleks oli Belgia kodakondsuse ja Maroko juurtega Abdelhamid Abaaoud, kes hukkus viis päeva pärast 13. novembril 2015 aset leidnud terrorirünnakuid politsei käe läbi, edastab The Telegraph.

Parlamendikomitee ees tunnistusi andnud luurejuhi Bernard Bajolet' sõnul ei saa nad praegu selle isiku kohta rohkem paljastada, kuid on teada, et tegemist on äärmusrühmituse Islamiriik ühe juhiga. Bajolet' ei paljastanud ta nime ega asukohta, kuid lisas, et Prantsusmaa on valmis tegema kõik, et see isik tabada ja kohtu ette tuua.

Bajolet' sõnul on kindel, et 28-aastasena hukkunud Abaaoud ei olnud rünnakute aju ega ninamees, vaid käsutäitja.

Pariisi rünnakutes hukkus kokku 130 inimest, neist 90 Bataclani kontserdimajas.

Sel nädalal ilmus Pariisi rünnakute kohta käiv 300-leheküljeline raport, milles on kriitikat Prantsuse politsei eliitjõudude aadressil, et nad ei reageerinud piisavalt kiiresti. Politseioperatsioonis osalenud sõjaväelasi, eelkõige nende juhti, kolonel Hubert Bonneaud süüdistatakse lausa arguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles