Galerii: Muhu Väina regati Kärdla-Tallinn etapi autasustamine ja lahing Pirita jõel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Musto Kärdla – Tallinn etapi eel olid ilma prognoosid vastuolulised ning paljud purjetajad otsustasid varem startida Tallinna poole ning ei osalenud Musto Kärdla-Tallinn etapi sõidul. Starti ei tulnud 20 jahti ning viiendast kõige pikemast võistlusdistantsist võttis osa 88 jahti. Prognooside kohaselt pidanud tulema tuul jäi seekord tulemata ning purjetajad said pika öö jooksul näha nii päikeseloojangut kui päikesetõusu. Esimene jaht, kes finišeeris oli Forte - kell 06.29. Võistluse viienda etapi katkestasid jaht Eleanora ning jaht Briz. Jaht Eleanora, kapteniks Tiit Nõu ning Venemaalt osalev jaht Mir põrkusid Kärdla-Tallinn etapil, kui sõidetud oli ~ 5 miili. Jaht Mir jätkas võistlemist, kuid jaht Eleanora ei saanud jahi seisukorra tõttu etappi jätkata. 

Musto Kärdla-Tallinna etapi ORCI klassi esimene finišeeruja oli Kalev Jahtlubi jaht Forte, kapteniga Jaak Jõgi, teisena lõpetas Pärnu Jahtklubi jaht Lady Bird, kapteniks Johannes Puussepp ning kolmandana Kalev Jahtklubi jaht Merion, kapteniks Marko Pomerants. Üldarvestuses on ORC I klassi liider on Kalev Jahtklubi jaht FORTE, teisel positsioonil on Pärnu Jahtklubi jaht Lady Bird ning kolmandal kohal samuti Pärnu Jahtklubi jaht Tuule. 

ORC II klassis lõpetas Muhu Väina viienda etapi esimesena Kalev Jahtklubi jaht Amserv Toyota, kapten Margus Zuravljov, teisena jaht Adele, Baltseil jahtklubist kapteniga Harles Liiv ning kolmandana Ivar Aru jaht Cherie, Kalev Jahtklubist. ORC II klassi liider peale viiendat etappi on Pärnu Jahtklubi jaht Merepärl, kapteniga Alari Akkermann, teist kohta hoiab Kalev Jahtklubi jaht Cherie , kapteniga Ivar Aru ning kolmandal kohal AMSERV Toyota ST .

CDL_8 viienda etapi võtja oli Kalev Jahtklubi jaht Blanca, kapteniks Jaan Tiidemann, teise ja kolmanda koha saavutasid Saaremaa Merispordi Seltsi jahid Kadri, kapteniks Tanel Õun ning Lagle II, kapteniks Ulari Velviste.  CDL_8 üldarvestuse liidrikoht kuulub peale viiendat sõitu Saaremaa Merispordi Seltsi jahile Kadri, teine koht Kalev Jahtklubi jaht Blanca ning kolmas koht jälle Saaremaa Merespordi Seltsi jahile Lagle II. 

ESTLYS1 klassi esimene oli Kärdla – Tallinn etapil Kalev Jahtklubi jaht Fanatic, kapteniks Ain-Eke Jalasto, teisena lõpetas kokkupõrke teinud SPB River Jahtklubi jaht MIR, kapteniks Sergey Bruzga ning kolmandana Kalev Jahtklubi jaht Berta, kapteniks Hando Sutter. Üldarvestuses juhib Fanatic, teine MIR ning kolmas Tessa Kalev Jahtklubist, kapten Alar Ivanson

ESTLYS2 parim Kärdla-Tallinn etapil oli Saaremaa Merispordi Seltsi jaht Liliann, Margus Beljakv kapteniks, teisena lõpetas Pärnu Jahtklubi jaht Temper, kapten Harri Murd juhtimisel ning kolmandana lõpetas Saaremaa Merispordi Seltsi jaht Elli, kapteniks Margus Hiet. ESTLYS2 Muhu Väina regatti juhib peale eelviimast sõitu Saaremaa Merispordi Seltsi jaht Elli, Margus Hieti käe all, teist kohta hoiab Pärnu Jahtklubi Jaht Windwalker Priit Jürioja juhtimisel ning kolmandal kohal jaht Brigitta, Kalev Jahtklubi jaht, Mikk Metstak juhtimisel

ESTLYS3 grupis lõpetas esimesena Haapsalu Jahtklubi jaht Aurora, kapten Pille Kaas ning on saavutanud Muhu Väina regati ESTLYS3 grupis liidri positsiooni.  Teisena lõpetas Kärdla- Tallinn etapi LYS3 grupis Saaremaa Merispordi Seltsi jaht Mercurius, kapten Margus Tasa ning kolmandana Top klubi jaht Diweiss, kapten Erki Kilusk. Üldarvestuses on teisel kohal Kalev Jahtklubi jaht Kristi, kapten Janno Luurmees ning kolmandal kohal Saaremaa Merispordi Seltsi jaht Mercurius, kapten Margus Tasa.

Folkboot klassis oli Kärdla-Tallinn etapil parim Kalev Jahtklubi jaht Linda, kapten Pertti Neero, teiseks tuli Haapsalu Jahtklubi jaht Bacchus, kapteniks Olev Oolup ning kolmandana lõpetas Kalev Jahtklubi jaht Tee Chee, kapten Peeter Välkmann. Peale viiendat etappi on liidri positsioonil jaht Lind, teisel kohal Jaanus Nõgisto, Kalev Jahtklubi jahi Muinsasjutukuningas ning kolmandal kohal Tee Chee, Kalev Jahtklubi, kapten Peeter Välkmann.

Pärast autasustamist toimus Pirita jõel lahing, kus mängiti läbi Pirita kloostri ründamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles