Sindi suusarajal tuleb võistlus

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi suusarada ootab harrastusportlasi.
Sindi suusarada ootab harrastusportlasi. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sel laupäeval, 29. jaanuaril kell 12 toimub Sindi suusarajal aasta esimene võistlus, kuhu oodatakse sõitma kõiki huvilisi.

Kristiina Sauväli üritust vedavast Sindi Sõprade seltsist rääkis, et suusarajal saavad end proovile panna kõik huvilised.

Laupäeva keskpäeval antakse Sindi linnavalitsuse esises pargis esmalt start tillusõidule. Mudilased suusatavad 400meetrisel ringil ja kõiki väikseid suusatajaid ootab finišijoonel diplom koos maiustusega.

Poisid ja tüdrukud vanuses 7-11 aastat selgitavad kummaski võistlusklassis välja paremusjärjestuse kahekilomeetrisel rajal. Lastesõidud toimuvad vabastiilis, mis tähendab, et kõik saavad raja läbida oma valitus stiilis.

Noormehed ja neiud võistlevad 2,8 km distantsil (vabastiilis) vanuseklassides 12-13 a ja 14-15 a ning 4,4 km distantsil 16-17 a.

Naistele ja meestele on kaks eraldi vanuseklassi: põhiklass 18-50 a ja veteranid 50+.

Parimad selgitatakse välja nii klassikasõidus kui vabastiilis.

Suusaraja keerukuse pärast pole korraldajate sõnul harrastajatel põhjust karta, sest rada on lauge, oluliste tõusude ja laskumisteta ning selle läbimine on jõukohane ka kesisema ettevalmistusega spordisõbrale.

Spordivõistlusi kommenteerib Sindi suusaraja meister Kalmer Jürima. Võistluspaigas pakutakse sooja sööki ja kuuma teed.

Võistlustele saab end kirja panna kohapeal tund enne esimest starti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles