Maailma tipp-DJ'dega töötav vokalist Christian Burns: kõik sai alguse 2007. aastal Tiëstoga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christian Burns ja Paul van Dyk Tallinnas
Christian Burns ja Paul van Dyk Tallinnas Foto: twitter

Elu24'l avanes Electronic Family festivalil suurepärane võimalus intervjueerida vokalist Christian Burns'i, kes on saavutanud suurem tuntuse tehes koostööd maailma tipp-DJ'dega nagu Amrin van Buuren, Benny Benassi, Tiësto jne.

Tere, Christian! Räägi, kuidas sul läheb ning kui palju sa juba Tallinnaga tutvuda oled jõudnud?

Tere, tänan küsimast! Minul läheb väga hästi. Jõudsime päev enne festivali algust Tallinna ning ma pean ütlema, et olen väga rahul. Külastan Eestit esimest korda ning siiani on kõik väga hästi läinud. Tallinn on väga ilus linn ja ilmaga on meil samuti vedanud!

Sa oled oma karjääri jooksul teinud väga palju koostööd elektroonilise ning trance muusika produtsentide/DJ'dega. Kuidas sa selleni jõudsid?

2007. aastal tegin ma Tiëstoga esimese loo («In the Dark») antud žanris. Tema leidis mu MySpace'ist ning alates sellest ajast oleme me palju koos töötanud. Peale seda on mul õnnestunud muusikat teha veel mitmete maailma parimate DJ'dega nagu Armin van Buuren, Paul van Dyk, Benny Benassi, BT, Tiësto ja paljude teiste väga heade DJ'de ning produtsentidega. Läbimurre tuli aga just nimelt Tiëstoga, nii et aitäh Tiets!

Kas sa tunned, et oled enda jaoks elektroonilise muusika näol leidnud ideaalse žanri, kus muusikat luua?

Ma arvan, et sellist asja nagu ideaalne žanr ei ole minu jaoks isiklikult olemas. Minu jaoks on põhiline lugu. Niisiis meeldib mulle laulda erinevaid lugusid absoluutselt erinevatest žanritest. Arvan, et ma ei ole ühekõlaline ning seetõttu meeldib mulle erinevaid asju proovida. See hoiab ka kogu töö ning kogemuse värske ning nauditava!

Niisiis ei ole sul kindlalt kohta muusikas, kus ennast kõige turvalisemalt tunned?

Ma ei ütleks nii, jah. Ma armastan muidugi trance muusikat. Mulle meeldib seda teha, esitada, aga samas meeldib mulle endale väljakutseid esitada. Väljuda mugavustsoonist ning alati midagi uut proovida.

Kuidas erineb sinu karjääri algusaastate muusika sellest, mida teed praegu?

Hetkel teen ma tihedat koostööd ameeriklasest produtsendi BT'ga, kellega me aasta lõpu poole sellise uue grupiga nagu All Hail the Silence välja tuleme. All Hail the Silence on kõlalt sarnane Depeche Mode'iga. Muusika on pigem aeglane, tugeva synth wave'iga. Kõik on väga loomulikult sellises suunas läinud.

Kas sa kavatsed kuulajaid Electronic Family'il Eestis ka millegagi üllatada?

Jah, kavatsen küll! Esmaesitlusele tuleb minu täiesti uus singel, mille me Armin van Buureniga tegime.

Millised põnevad projektid sind veel ees ootavad?

Tulen tegelikult aasta lõpus veel ühe uue bändiga välja ning kindlasti on ees ka uued, lahedad elektroonilise muusikaga seotud projektid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles