Öresundi sild suleti ajutiselt jalgratturite lolluse tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öresundi sild
Öresundi sild Foto: SCANPIX

Taani Kopenhaageni politsei teatel suleti täna hommikul ajutiselt Taani ja Rootsi vaheline Öresundi sild, kuna neli inimest üritasid seda ületada jalgratastel.

Taani pealinna Kopenhaagenit ja Rootsi suuruselt kolmandat linna Malmöt ühendav sild ei ole mõeldud jalakäijatele ja jalgratturitele, edastab The Local.

Silla jälgimise turvakaamerad näitasid, et kella 5.00 ajal täna varahommikul tahtsid neli jalgratturit sõita üle selle silla Taanist Rootsi.

«Politsei pidas kaks jalgratturit kinni sillal, kaks olid jõudnud Peberholmeni saarele. Nad sõitsid sillal, mis on mõeldud vaid autodele ja rongidele. Esmalt sulgesime silla Rootsi-poolse osa, hiljem kogu silla,» teatas silda haldava firma esindaja Jens Genders.

Kopenhaageni politsei pidas neli jalgratturit kinni, kuid ei paljastatud, miks jalgratturid tahtsid just seda silda ületada.

«Uurime, kellega on tegemist. Kes nad on, kust nad tulid ja mis oli nende motiiv,» lausus Kopenhaageni politsei esindaja Henrik Svejstrup.

Taani politsei taasavas Öresundi silla kell 6.41 kohaliku aja järgi.

Varem üritasid üle Öresundi silla minna Taanist Rootsi põgenikud, et vältida Rootsi piirikontrolli. Mitmed sellised juhtumid leidsid aset mais. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles