Põhjused, miks linnafestival on parem kui Positivus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Positivus 2016 teine päev
Positivus 2016 teine päev Foto: Madis Sinivee

Elu24 endine reporter, Irene Tambek on tõeline Positivuse veteran, nimelt külastas ta Läti suurfestivali sel aastal juba 8. korda. Loe, miks on tema arvates linnafestivalid Positivusest paremad!

Irene arvab:

«Ma olen tänaseks kaheksa aastat käinud igal aastal mõnel festivalil, kus telgitakse või elatakse autos. Tänavu ma lisaks Positivusele otsustasin minna Barcelonasse linnafestivalile Primavera Sound, mis on sarnane põhjanaabrite poolt korraldatud Flow festivaliga.»

1. Magamine / elamine toimub linnas, mitte telgis

Kui sa otsid tõelist 3-päeva-magamata-ja-ääretult-halbade-pohmellide-ja-magamata-ööde festivalielamust, siis linnafestival pole sulle, aga kui Sinu jaoks on tähtis öörahu, puhas padi, soe ja kuiv magamisase ning korralik duššinurk, siis on linnafestival täpselt Sinule. Linnafestivalidel ei ole telklaala, mis tähendab seda, et kõik festivalikülastajad peavad peo lõpus minema hostelisse, korterisse, majja, ühikasse või sõbra juurde. Kui varakult planeerida, saab ühel linnafestivalil sõpradega kambapeale elamise väga mõistliku hinnaga.

Foto: Madis Sinivee

2. Festivalile saab selga ja jalga panna korralikud riided

Postivusel on mitu aastat olnud minu parimateks sõpradeks kummikud, sest sa mitte kunagi ei tea kui sadama hakkab ja liiva-mudane maastik täielikuks poriauguks muutub. Linnafestivalid on üles ehitatud asfaldile, niiet - olgu vihmane või tuuline või tornaadone, saad festivalil kanda oma lemmiktosse või sandaale.

3. Näeb linna, mida külastad

Õnneks on Positivuse festivalialal palju poode, toidukohti ja lavasid, mida läbikäies oma päeva veeta, aga see festivaliala on piiratud. Linnafestivali külastades on Sul võimalik tutvuda linnaga, kus festivali korraldatakse ehk turism ja muusika ühes.
 

4. Taaskasutamine  ja puhtus

Positivusel nagu paljudel teistelgi festivalidel ei ole taaskasutamissüsteemi. Nimelt kui sa ostad plastiktopsis endale juua ja see tops tühjaks saab, sa selle ka maha või prügikasti viskad. Positivuse alal oli sel aastal maas vedelemas palju papptükke, millel inimesed istusid ja plasttopse, mille kokku kojamisel oleks võinud olla töötav süsteem nagu näiteks Pimaveal ja Flowl - seal saad tagasi 1 euro kui viid oma topsi joogipunkti tagasi.

Foto: Madis Sinivee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles