Surnuaedade haldajad palusid Pokémon Go mängijatel austada surnuid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokémon Go
Pokémon Go Foto: SCANPIX

Austria pealinnas Viinis asuvate surnuaedade haldajad esitasid menumängu Pokémon Go mängijatele palve tegutseda surnuaedades ettevaatlikult ja surnuid austavalt.

Haudade külastajate kõrval on Viini matmispaikades viimasel ajal olnud näha ka pokemonide otsijaid, edastab The Local.

Lisaks haldajatele pöördusid Pokémon Go mängijate poole ka linnavõimud, kes soovitasid samuti olla lahkunuid respekteeriv.

«Meil ei ole midagi pokemonide otsimise vastu, kuid surnuaedades tuleks olla austav,» teatas Friedhöfe Wien (Viini surnuaiad) Facebookis ning juurde olid lisatud fotod surnuaedades tegutsevatest hoolimatutest mängijatest.

Viini Zentralfriedhofi on maetud mitmeid kuulsusi, kaasa arvatud heliloojad Ludwig van Beethowen, Johann Strauss ja Franz Schubert, paik on samas turistide seas populaarne.

Viini surnuaedade pressiesindaja teatel on viimasel ajal Viini surnuaedades nähtud palju koletisteotsijaid.

«Palume, et mängijad ei astuks haudadele ja hoiduksid matustest eemale, ülbe ja ükskõikne käitumine ei ole aktsepteeritav,» teatas esindaja.

Pokémon Go hullus algas juuli alguses ja nüüdseks on see nutitelefonis mängitav virtuaalsuse-reaalsuse segu muutunud väga populaarseks.

Mitmete riikide politsei hoiatas, et pokemonide otsijad ei kaotaks end täiesti virtuaalsusse, sest pärismaailmas ootab neid ees rida takistusi nagu ülekäigurajad, valgusfoorid ja tänavamööbel.

Lisaks Pokémon Go koletistele on mängijad avastanud objekte, mis mängu ei kuulu. Taanis leiti näiteks lagunenud laip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles