Guatemalas lasi kuritegelik gäng Pokémoni-mängija maha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokémon Go
Pokémon Go Foto: SCANPIX

Oli vaid aja küsimus, mil «Pokémon Go» mängimine kellelegi saatuslikuks saab ja mängija kurjategijate poolt maha lastakse. 

Sel nädalal leidis Kesk-Ameerika riigis Guatemalas aset juhtum, milles noor Pokémonide otsija lasti maha ja teine sai vigastada, edastab news.com.au.

Elu kaotas 18-aastane Jerson Lopez Leon, ta 17-aastane sugulane Daniel Moises Picen sai eluohtlikult vigastada kui nende mänguteekond viis Chiquimulas ohtlikku, gängide kokkupõrgete poolest tuntud linnaossa.

Chiquimula asub pealinnast Guatemalast 200 kilomeetri kaugusel.

Kohaliku meedia teatel olid noored liikumas mööda raudteed, kui neid järsku rünnati. Politsei arvates pidas sealne gäng neid oma piirkonda tungijateks ja tulistas.

Uurimine näitas, et kaht Pokémoni-mängijat oli tulistatud vähemalt 20 korda, sellele viitasid maapinnal olnud kuulikestad.

Ohvri ema Rosalinda Leoni sõnul oleks ta poeg pidanud uut mängu mängima kodus, mitte minema kaugele.

«Ma ei tea, miks ta majast lahkuma pidi. Oli õhtune aeg ja ta oli juba voodis, kui sõber talle sõnumi saatis, küsides, kas ta tahab välja minna ja Pokémoni mängida ümbruskonnas,» meenutas ema.

«Pokémon Go» mängijatega on juba palju õnnetusi juhtunud ning mitme riigi politsei on  andnud hoiatuse, et mängijad oleksid avalikes kohtades ettevaatlikud ja alluksid reeglitele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles