Väikesed kilpkonnad seiskasid lennuliikluse

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilpkonn
Kilpkonn Foto: SCANPIX

Kilpkonnad on vallutanud New Yorgi JFK lennujaama õhkutõusurajad, mistõttu tuleb reisijatel arvestada lendude hilinemisega.

Kümned kilpkonnad on asunud teele üle õhkutõusuraja, et teha algust oma iga-aastaste paaritumisrituaalidega. Seetõttu peavad mitmed lennukid ka õhkutõusu ootama ja lennud hilinevad, vahendab Lonely Planet.

Tavaliselt elavad väikesed kilpkonnad soisel alal, kuid kui saabub kätte paaritumis- ning pesapunumisaeg, siis üritavad nad üle lennuraja jõuda sooja liiva sisse. Algatatud on uurimine, mis teeks kindlaks kilpkonnade täpse liikumistrajektööri, et saaks neid edaspidi sealt eemale suunata.

Eemale suunamine on vajalik loomade enda turvalisusest lähtudes kui ka silmas pidades reisijate turvalisust. Hetkel püüavad lennujaamatöötajad üks haaval kõik kilpkonnad kinni ning viivad nad liiva sisse.

Eelmisel aastal pääses lennujaama alale kokku 163 kilpkonna.

Vaata videost, kuidas lennujaamatöötajad üksteisele kilpkonnadest teada annavad:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles