Paavst Franciscus käratas nunnadele: sotsiaalmeedia takistab palvetamist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus
Paavst Franciscus Foto: SCANPIX

Paavst Franciscus on vihane, kuna nunnad veedavad liiga palju aega sotsiaalmeedias, unustades oma põhiülesanded, milleks on palvetamine ja hädaliste abistamine.

Franciscus sõnas juba varem, et nunnad peaksid nutitelefonid ja tahvelarvutid kõrvale lükkama ja üksteisega uuesti näost näkku suhtlema õppima, edastab The Independent.

Paavst andis välja sellekohase dokumendi «Vultum Dei Quarere» (Otsides jumala nägu), milles hoiatasid nunnasid sotsiaalmeedia ohtude eest, kuna need viivad neid kõrvale põhieesmärkidest ja teeb nad liiga ilmalikuks.

Paavst, kellel on Twitters 9,6 miljonit järgijat, kritiseeris ka usukogukondi, kelle liikmed on sotsiaalmeediast ja seebiooperitest sõltuvuses.

Paavsti sõnul on nii usklike kui ateistide jaoks nutitelefonid muutunud lisakäeks ja –suuks, mille tõttu inimlikku suhtlust on vähem ehk inimesed on poolrobotid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles