Austrias õpetatakse nutitelefoni sõltlastele, kuidas teed ületada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austria teeturvalisuse amet ei soovi teedel-tänavatel enam näha inimesi, kes liiguvad pilk nutitelefonil, tekitades liikluses ohtlikke olukordi.

«Silmaklappidega» isikute jaoks käivitati Vorarlbergis spetsiaalsed kursused, millel õpetatakse sõidutee ületamist ja ümbruse jälgimist, edastab The Local.

«Jälgisime 2500 jalakäijat ja märkasime, et 29 protsenti neist ei pöörand teed ületades turvalisusele tähelepanu. Selliseid inimesi, kes ninapidi on nutitelefonis ja samas teed ületavad, on väga palju,» teatas Vorarlbergi liiklusohutusosakonna juht Martin Pfanner.

Uurimine näitas, et tee ületamise ajal internetis olevaid, muusikat kuulavaid ja sotsiaalmeedias kirjutavaid isikuid on palju, kuid suurima grupi moodustavad teismelised.

Käivitatud kursustel viiakse osalejad kurssi ohtudega, mis neid  teeületamisel ees oodata võivad, kui nad on tähelepanematud. Lisaks nutitelefoni kasutamisele ei tasu teed ületades olla süvenenud söömisse-joomisse.

Autojuhte saab trahvida, kui nad sõidu ajal kasutavad mobiiltelefoni, kuid karistada saab ka jalakäijaid ja rattureid, kui ilmneb, et nad sattusid õnnetusse selle tõttu, et ei pööranud tähelepanu liikusohutusele.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles