Vene teater toob lavale Ostrovski “Metsa”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen Vene teatri etendusest "Mets".
Stseen Vene teatri etendusest "Mets". Foto: Vene Teater

Sel laupäeval ja pühapäeval mängib Vene teater oma suures saalis esimest korda Aleksander Ostrovski tervata komöödiat “Mets”.

Kaks vaest näitlejat, traagik Neštšastlivtsev ja koomik Štšastlivtsev otsustavad külastada Neštšastlivtsevi rikast tädi, mõisaproua Gurmõžskajat. Aga mõisahäärberis Penki on omad reeglid. Selles elu põlismetsas, kus anne ja au ei ole au sees, kuid raha on kõikvõimas, esitavad näitlejad oma kõige paremat etendust ... Ere, terav, groteskne lavastus, milles on palju armastust, kirge ja tugevaid tundeid.

Vene teatri lavastaja ja kunstilise juhi Natalja Lapina teatel ei valinud ta näidendit “Mets” juhuslikult. “Praegusel totaalse tarbimise ajastul, mil kõik on müüdav ja ostetav, on vabadus, armastus ja usk endiselt hindamatu väärtusega,” rääkis Lapina. “Justnimelt sellest kirjutaski Ostrovski 19. sajandi lõpus, otsekui aimates, mis juhtub ühiskonnaga sajand hiljem. Ja just see teema köidab teatri tähelepanu tänapäeval.”

“Mets” on vaatemänguline, muusikaline, terav ja rütmiliselt külluslik näidend. Lavastuse kunstnik on Vladimir Anšon, kes on tuntud teatrikunstnik, disainer, maalikunstnik, ikoonimaalija ja restauraator. Anšon on töötanud Peterburi, Tallinna, Tartu, Moskva, Jekaterinburgi ja Riia teatrites. Ta on osalenud paljudel rahvusvahelistel teatrifestivalidel ja näitustel, kus ta on korduvalt pälvinud autasusid ja diplomeid.

“Metsa” lavastas Natalia Lapina ja kostüümid tegi Reet Aus. Muusikaline kujundaja on Vladimir Bõtškovski Venemaalt ja etenduse koreograafiks on Olga Privis.

Osades näeb Artjom Garejevit, Dmitri Kosjakovi, Liidia Golovatajat, Tatjana Jegoruškinat jt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles