Donald Trump: Vladimir Putin nimetas Barack Obamat neegriks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump valas valmiskampaaniasse veel «mürki» juurde väitega, et Venemaa president Vladimir Putin ei austa USA kolleegi Barack Obamat, kasutades tema kohta solvavat  rassistlikku sõna «neeger».

Floridas esinenud Trumpi sõnul kuulis ta oma kõrvaga, kuidas Putin Obama kohta rassismile viitavat sõna kasutas, edastab The Independent.

«Olin šokeeritud, et ta seda sõna kasutas. Kõik teavad, mis maiguline see on. Seega ei hinda ega austa Putin Obamat, kuid arvan, et kui mina saan presidendiks, siis Putin austab mind,» teatas Trump.

Trump rääkis ka rivaalist, demokraatide kandidaadist Hillary Clintonist öeldes, et Clinton rikkus välisministri ametis olles privaatsusreegleid, kuid hiljem tahtis jälgi peita, kustutades umbes 30 000 e-kirja.

«Venemaal on võimalus leida üles 30 000 kadunud e-kirja. Meie meedia ülistaks teid selle eest,» lausus Trump.

Demokraadid süüdistasid juba varem Trumpi, et ta ärgitab Venemaad sekkuma USA valimistesse.  Trumpi teatel ei ole ta helistanud Putinile öeldes, et Venemaa president ei peaks sekkuma USA presidendivalimistesse.

«Miks ma peaks teatama Putinile, et ärgu oma nina toppigu? See on tema enda asi, mida ta teeb,» lisas kandidaat.

USA Demokraatliku partei siseselt lahvatas hiljuti skandaal, kuna avalikusse lekkisid partei sisesed e-kirjad, milles oli näha, et partei takistas Bernie Sandersil lõplikuks kandidaadiks saamist, kuna eelistati Clintonit.

Clintoni kampaania pressiesindaja Robby Mook sõnas meediale, et e-kirjade lekke taga võivad olla venelased, kes tegid seda aitamaks Donald Trumpi. Trump eitas nii seotust venelastega kui e-kirjade lekkega.

Trumpi asepresident Mike Pence sõnas eile, et kui Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) kinnitab venelaste hiljutis infolekke taga olemist või kui Venemaa üritab mõnel teisel viisil USA presidendikampaaniat mõjutada, on sel karmid tagajärjed.

«Kui Venemaa üritab meie valimistesse sekkuda, siis nii vabariiklased, demokraadid kui USA valitsus astuvad samme, millel on tõsised tagajärjed,» lisas Pence. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles