Pildid: Paraguay vanglast leiti luksuskong

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paraguays puistas politsei pealinna Asuncióni Tacumbu vanglat, leides sellest eest «luksusapartemendi», milles elanud narkoparunil on plasmateler, raamatukogu, köök, konverentsiruum ja veel palju luksuslikku, millest tavavangid vaid unistada võivad.

BBC teatel elas selles kolmest kongist koosnevas eluasemes brasiillasest narkokaupmees Jarvis Chimenes Pavao.

Uurimine näitas, et Pavao plaanis põgenemist, sest oli kasutanud lõhkeainet, et ühte seina auku tekitada.

Pavao luksuskong on nüüdseks tühjendatrud ja ta on üle viidid karmima režiimiga vanglasse.

Narkoparun kandis karistust rahapesu eest ja see lõpeb tal järgmisel aastal. Pärast seda saadab Paraguay kurjategija tagasi ta kodumaale Brasiiliasse.

Paraguay politsei ja vanglaamet uurivad, kuidas sai Pavao endale vanglas luksuselu lubada ja kes on need isikud, kelle ta selle eesmärgil ära ostis.

Tacumbu vangide sõnul oli Pavao vanglas hinnatud ja populaarne, andes ka teistele võimaluse luksuse elada, kuid selle eest tuli maksta. Nädala üürihind oli 600 dollarit.

Vangla luksuseluasemel oli ka konditsioneer, vannituba ja DVDde kollektsioon, mille seas oli samuti teleseriaal Colombia narkoparuni Pablo Escobari elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles