Video: britid pommitasid Iraagis Islamiriigi käes olevat Saddam Husseini endist paleed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saddam Husseini palee sihtmärgina
Saddam Husseini palee sihtmärgina Foto: Youtube

Briti kaitseministeeriumi teatel jätkuvad Iraagis ja Süürias USA juhitava koalitsiooni rünnakud Islamiriigi positsioonidele.

The Independenti teatel pommitasid Briti õhujõud Iraagis Mosulis Islamiriigi käes olevat kunagise diktaatori Saddam Husseini paleed, mida džihadistid kasutavad nii peakorteri kui enda ridadesse välisriikidest värvatute treeningkeskusena.

«Tigrise jõe ääres asuv suur kompleks ei ole ainult džihadistide peakorter ja strateegiakeskus, vaid ka uustulnukate treenimise paik, kus neile antakse väljaõpe,» teatas Briti kaitseministeerium.

Kaitseministeerium avalikustas ründelennuki kokpitist tehtud salvestise, millel on näha kaht raketti tabamas sihtmärki.

Ühendkuningriik oli üks seitsmest riigist, mis osales sel esmaspäeval Mosulis Islamiriigi vastu suunatud õhurünnakus. Briti militaarpiloodid, kes lendasid Tornado GR4 hävituslennukitega, saatsid välja laserjuhitavaid pomme Paveway, mis tabasid Islamiriigi peakorterit ja starteegiakeskust.

«Islamiriik on õhurünnakute tõttu kaotanud nii võitlejaid kui territooriume. Meie, liitlaskoalitsioon ei anna alla. Nii Lähis-Idast kui teistest piirkondadest pärit džihadistid näevad, et nad on pideva rünnaku all,» edastas Briti kaitseminister Michael Fallon.

Saddam Husseni Mõõkade palee valmis 1994. aastal, olles üks 50 paleest, mis kuulus Husseinile ja ta perele.

Seda paleed, mille juures on inimkätega kaevatud järvi, jugasid, maa-aluseid punkreid ja suuri aedu, kasutasid Iraagi sõja ajal USA ja teiste riikide väed baasina.

Islamiriik peab Iraagi suuruselt teist linna Mosulit oma pealinnaks.

Briti õhujõud osalevad ka Süürias Manbjis ja Maras Islamiriigi positsioonide rünnakutes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles