Hiina uusaasta algab Tallinnas ja Narvas suure karnevaliga

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina uusaastapidustused pakuvad Tallinnas ja Narvas rikkalikku kultuuriprogrammi.
Hiina uusaastapidustused pakuvad Tallinnas ja Narvas rikkalikku kultuuriprogrammi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Hiina jäneseaasta saabumist tähistatakse suurejooneliste pidustustega Tallinnas ja Narvas.

Hiina uusaastakarneval toimub 3.-6. veebruarini Tallinnas Vabaduse väljakul ja Narvas Peetri väljakul. Mõlemas linnas esineb korraldaja, SA Tallinn 2011 teatel karnevalil kokku ligi 40 Hiina artisti. Kohal on kunstnikud Koreast, Mehhikost, Venemaalt, Leedust, Lätist ja Eestist. Toimub jääskulptuuride näitus koos video- ja valgusinstallatsioonidega, muusikasse lavastatud ilutulestik ja taevasse lennutatakse Hiina traditsioonilised taevalaternad.

Tallinna ja Narva südamesse kerkivad suured pealavad, kus esinevad Pekingi Opera artistid ja akrobaadid ning näha saab ehedat Hiina draakonitantsu kava. Vabaduse väljaku tunnelis on eksponeeritud Hiina uusaasta temaatiline fotonäitus. Kõik vabaõhusündmused on tasuta. Peale selle toimuvad Hiina punkbändi The Subs kontserdid 4. veebruaril Tartus Genialistide klubis ja 5. veebruaril Tallinnas klubis Rockstars.

Ürituse korraldajad ootavad karnevalile laia publikut. "Neli päeva kestev karnevaliprogramm toob ehedad Hiina uusaastapidustused otse meie keskele,” rääkis põhisündmuste korraldaja, Kuusk OÜ projektijuht Valeri Gramakovski ja lubas, et ühine taevalaternate lennutamine, Hiina artistide ja draakonitantsu etteasted ning paljud teised sündmused pakuvad meeldejäävaid kultuurielamusi nii täiskasvanutele kui lastele.

"Idamaade uusaasta tähistamine toimub Tallinnas juba mitmendat korda, mis tänu kultuuripealinna aastale vältab mitu päeva," kommenteeris Tallinna kultuuriväärtuste ameti juhata Anu Kivilo.

Neli päeva kestev programm sisaldab palju põnevaid sündmusi.

3. veebruaril 18-19 avatakse Tallinnas Vabaduse väljakul jääskulptuuride näitus koos video- ja valgusinstallatsiooniga. Esindatud on skulptorid Koreast, Mehhikost, Soomest, Leedust, Venemaalt ja Eestist. Esitamisele tulevad draakonitants, tuletsirkus ja muusikasse lavastatud ilutulestik. Taevasse lennutatakse Hiina traditsioonilised taevalaternad.

4. veebruaril esineb Tartus Genialistide klubis Hiina punkbänd The Subs.

5. veebruaril 17-19 toimub Tallinnas Vabaduse väljakul suurel laval Hiina uusaasta tähistamine. Näeb draakonitantsu, Peking Opera Fenglei trupp esitab traditsioonilist Hiina ooperit. Esinevad Hiina akrobaadid ja sündmuse lõpus toimub suurejooneline Hiina ilutulestik. Avatud on toitlustustelk ja Hiina suveniiride lett. Sooja annavad neli välikaminat.
Klubis Rockstars esineb Hiina punkbänd The Subs.

6. veebruaril 17-19 toimub Narvas Peetri väljakul suurel laval Hiina uusaasta tähistamine. Näeb draakonitantsu, Peking Opera Fenglei trupp esitab traditsioonilist Hiina ooperit. Esinevad Hiina akrobaadid ja sündmuse lõpus toimub suurejooneline Hiina ilutulestik. Avatud on toitlustustelk ja Hiina suveniiride lett.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles