Täna 55-aastaseks saav Barack Obama on valmis Valgest Majast lahkuma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama saab täna 55-aastaseks ja see on tema viimane sünnipäev Valges Majas.

The Independent teatab, et USA 44. president Obama on Valge Maja Ovaalkabinetis olnud üle seitsme aasta ning mõne kuu pärast on teada, kes sinna tema asemele tuleb.

Kui Obama esimene ametiaeg kulges suure eduga, siis teisel ametiajal on olnud tagasilööke.

Obamat peetakse heaks suhtlejaks, sest ta oskab leida õige suhtlemisviisi nii Saksamaa kantsleri Angela Merkeli kui ka saatejuht Ellen DeGeneresiga. Demokraadist president on suutnud nii mõnelgi korral vabariiklastel harja punaseks ajada.

Obama paljastas hiljuti Jimmy Falloni jutusaates, et pärast presidendiameti lõppu kavatseb ta Washingtoni jääda, kuna nooremal tütrel on seal keskkool pooleli. Samas tunnistas ta, et tal on pingelangus ja varsti ei pea ta õnneks enam teatud asjade pärast pead murdma. Enda sõnul on ta valmis Valgest Majast lahkuma, kui see aeg kätte jõuab, ja ta ei vala sellepärast pisaraid. 

Saatejuht uuris, millal Obama koos perega Valgest Majast lahkuma peab, kuid president enda sõnul kuupäeva ei tea ja loodab seal elada kuni uue presidendi ametisse vannutamiseni.

Obama teatel viiakse tema ja ta pere asjad ühe päevaga Valgest Majast sinna, kus nad edaspidi elama hakkavad. Neile kuuluvaid asju ei näe Valge Maja juures murul, vaid need pannakse kohe kolimisautodesse. 

Mõned Obama kommentaarid on esitatud allpool.

Barack Obama andis räppar Kanye Westile nõu, kui muusik teatas, et ta tahaks USA presidendiks saada ja Valgesse Majja pääseda. «Mul on talle paar nõuannet. Sa pead palju tegelema kummaliste tüüpidega, kes käituvad nagu mõne tõsielusarja tegelased. Seda tuleb võtta rahulikult. Teiseks tuleb osata lugeda ridade vahelt, kuid samas jätta mulje poliitilisest korrektsusest,» õpetas Obama Westi.

Ühe jutule vahele seganud isikuga oli Obama konkreetne. Ta rääkis Valge Maja East Roomis parajasti külalisega, kui ruumi teisest otsast kostis hõige «President Obama!». Obama vastas sellele isikule rahulikult, et ta räägib parajasti teise inimesega. Segaja jätkas oma tiraadi, ajades Obama vihaseks. «Tead, mis? Ei, ei, ei, ei. Kuule, sa oled minu majas, vahele segamine on solvav.»

Wikipedia: Barack Hussein Obama (sündinud 4. augustil 1961 Honolulus) on alates 20. jaanuarist 2009 Ameerika Ühendriikide 44. president. Ta esindab Demokraatlikku Parteid.

Mulatist Obama isa on Keenia päritolu mustanahaline, ema valge ameeriklanna. Kuuenda eluaastani elas Obama Honolulus, hiljem indoneeslasest kasuisaga Jakartas.

Barack Obama on õppinud New Yorgis Columbia ülikoolis politoloogiat ja saanud doktorikraadi õigusteaduse alal Harvardi ülikoolist.

Enne poliitikukarjääri töötas Obama tsiviilõiguse juristina ja luges Chicago Ülikoolis konstitutsiooniõiguse loenguid.

Barack Obama abiellus 1992. aastal Michelle Robinsoniga, neil on tütred Malia (sündinud 1999) ja Sasha (sündinud 2001).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles