Kino Sõpruse ja Elektriteatri Filmilindifestival lisas festivaliprogrammi kaks uut filmi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinomuuseum
Kinomuuseum Foto: Pressifoto

Juba 20.augustil Järva-Jaani Kinomuuseumis ja Vanatehnika varjupaigas toimuv Filmilindifestival esitleb filmiprogrammis kahte uut filmi: Tarkovski «Stalker» (1979) ning Kuuba ja Nõukogude Liidu koostööl valminud eluloofilm kuuba maletajast «Capablanca» (1987). 

Suur osa Tarkovski filmist «Stalker» on filmitud siinsamas Eestis. Tegemist on allegoorilise rännakuga müstilisse Tsooni, rohtukasvanud industriaalrusude vahele ning eksistentsiaalsetesse keerdkäikudesse.  Ulmemõtiskelu linastub festivalil hilisöösel.   

Festivali korraldustiimi sõnul sattus «Capablanca» programmi õnneliku õnnetuse läbi. Filmiprogrammi kokku pandes arvati, et Kinomuuseumi filmiarhiivi nimekirjas on trükiviga ning listis olevat filmi «Capablanca» peeti ekslikult Bogarti ja Bergmaniga linateoseks «Casablanca» (1942).  Viimati nimetatud film sai festivaliprogrammi ka valitud. Hiljem aga selgus, et arhiivis oli tõepoolest tegemist hoopis filmiga «Capablanca» (1987), mis räägib kuuba maailmakuulsast maletajast ja kunagisest maailmameistrist, kes on mänginud ka Paul Keresega. Nõukogude Liidu ja Kuuba koostööl valminund film räägib sellest samast mehest; kuidas ta käis Venemaal ja armus ühte balletitantsijasse. Juhtunud võeti märgina ning nüüd on filmiprogrammis lisaks ka «Capablanca». Esialgu välja kuulutatud «Casablancat» ei jäetud otseloomulikult kavast välja, 35mm filmikoopia hangiti Inglismaalt ning on Järva-Jaani poole teel.

Filmiprogrammi kuuluvad lisaks veel: «Diskotantsija» (1982), «King Kong on elus» (1986), «Alhambra kaunitar» (1989), «Zorro» (1975), «Viini postmark» (1967) ning kirevad lühifilmid ja multifilmid lastele. 

Filmilindifestivalile saab hoogu anda Hooandjas. Toetuste abil soetatakse filmidele linastusõigused, renditakse vajalikku tehnikat, tuuakse kohale DJ-d, korraldatakse transport ja ekskursioonid ning muud tegevused festivalialal. 20% kogu toetusest kingitakse Järva-Jaani kinomuuseumile juubeli puhul, et muuseum ka edaspidi kõigile kinoelamusi pakkuda saaks.

Piletid on saadaval Hooandjas, Piletilevis ning Sõpruse kinos. 

Filmilindifestival toimub 20.augustil Järva-Jaanis algusega kell 14:00.

Lisainfo kino Sõprus koduleheküljel, Facebookis ja Hooandjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles