Genka ja Legendaarne Records koostasid Hiphop Festivali 10. sünnipäevaks Eesti räpialbumite andmebaasi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räpialbumid
Räpialbumid Foto: Promopilt

Sel nädalavahetusel, 12.-13. augustil, toimub Elvas Tartumaa Tervisespordikeskuses 10. Eesti Hiphop Festival ning juubeli tähistamiseks panid Genka ja Legendaarne Records kokku Eesti räpialbumite andmebaasi.

Möödunud aasta jooksul püüdsid Genka ja Legendaarne Records kokku koguda kõik Eesti hiphop albumid. «Proovisime üles leida kõik vähegi selle žanri alla liigituvad albumid ning panna nad ajateljele,» räägib Genka. «Nüüd saab vaadata, mis aastal millised albumid ilmusid. Lisasime igale plaadile juurde kaanekujunduse, video või mõne albumil leiduva loo audio.»

Ajatelg saab alguse aastast 1995, mil ilmus Cool D kassett «O’Culo» ning lõppeb sel aastal välja antud albumitega. «Kokku oleme saanud hetkel ligi 250 albumit, arvestasime nii täispikkade albumitega, EP-de, kassettide, CD-de, originaalloominguga mixtape’ide kui digialbumitega ning leidub isegi paar vinüüli,» kommenteerib Genka. «Kindlasti ei ole tegemist lõpliku kogumiga ning ajatelje all on igal inimesel võimalus puuduolevaid albumeid lisada või olemasolevate albumite detaile täpsustada. Seega on asi pidevalt täiustamisel.»

Eesti Hiphop Festival tähistab 10. sünnipäeva juba sel nädalavahetusel Elvas Tartumaa Tervisespordikeskuses. Pealaval astuvad üles näiteks Chalice, Reket, Genka ja Paul Oja, Abraham, Metsakutsu, Beebilõust ja paljud teised. Lisaks pealavale on festivalialal Hennessy telk, kus toimuvad väiksemad kontserdid ning DJ-d tantsutavad publikut varajaste hommikutundideni.

Vaata ja kuula: Eesti räpialbumite andmebaas SIIN!
Piletid EHHF-le on müügil festivali kodulehel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles