Video: USA rahvuspargis kadunud tüdruk ilmus välja muutunud välimusega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Ameerika Ühendriikides Grand Tetoni rahvuspargis vabatahtlikuna töötav teismeline tüdruk jäi ootamatult kadunuks, kuid ilmus välja hoopis teistsuguse välimusega kui varem.

Politsei leidis 16-aastase Fauna Jacksoni vigastastusteta, kuid millegipärast oli tal teistsugune soeng ja riided, eadstab The Guardian.

Ohiost Cincinnatist pärit tüdruk oli 48 tundi üksinda piirkonnas, mis pargivalvurite sõnul «kubiseb karudest». Öisel ajal langes temperatuur madalale ning piirkonnas lahvatas äikesetorm.

Politsei teatel on tüdruk Tetoni maakonna politseijaoskonnas ja ta vanemad reisisid Ohiost tema juurde. Rahvuspargi juhtkond koostöös politseiga uurib, mis tüdrukuga juhtus.

«Kui tüdruk meie esindajaid ja politsenikke nägi, siis ta põgenes. Talle järgneti ja lõpuks saadi kätte,» teatas pargi eisndaja Denna Germann.

Germanni sõnul ei ole tal andmeid, mida kandis tüdruk, kui ta leiti, kuid politsei teatel oli ta välimus hoopis teistsugune kui enne kadumist. Jackson oli juuksed lühikeseks lõiganud, ära värvinud ja tal olid seljas varasemast erinevad rõivad.

Germanni sõnul oli tüdrukul matkavarustusega seljakott, kuid ei ole teada, kus ta vahepeal oli või mida tegi.

Jackson töötas Tetoni rahvuspargis vabatahtlikuna, osaledes mittetulundusühingu Groundwork USA programmis, msi tegeleb keskkonnaküsimuste ja looduskaitsega.

Möödunud neljapäeval läks tüdruk töötamiskoha WCsse, kuid sealt enam tagasi ei pöördunud. Ta oli koos mitmete kaaslastega rajamas matkateed.

Reedel käivitati ta otsing, milles osales esmalt 60 ja siis 100 inimest.

Politsei ja pargitöötajad kaasasid Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) kui leiti saabas, mida seostati temaga. Mõistatus süvenes kui ilmnes, et ta ei kandnud matkasaapaid ja see ei ole tema saabas.

Jackson õpib Cincinnatis Clark Montessori keskkoolis ja ta sõbrad tegid sotsiaalmeedias postitusi  lootes, et ta annab endast märku.

Wyomingi lennupäästeslk tegi ta kadumispaigas lende ning koos veel mitmete andmetega jõudsid otsijad tema asukohani.

Tüdruk leiti ta kadumispaigast kuue kilomeetri kauguselt kohast, mis kannab nime Snake River Overlook. Arstlik kontroll näitas, et ta ei olnud viga saanud.

Veel ei ole teada, miks tüdruk töötamiskohast ootamatult lahkus ning miks ta välimus muutus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles