Prantsuse õpilastele õpetatakse, kuidas terrorirünnaku korral ellu jääda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse kool
Prantsuse kool Foto: SCANPIX

Prantsusmaal käivitati põhi- ja keskkooliõpilastele kursus, milles õpetatakse terrorirünnaku korral tegutsemist ja ellujäämist.

Kursuse põhjuseks on Prantsusmaal viimasel ajal olnud sagedased rünnakud, mis on nõudnud palju inimelusid, edastab The Telegraph.

Septembrist algavatel kursustel õpetatakse 14-aastastele ja vanematele õpilastele ellujäämise oskusi, mille raames viiakse koolides läbi treeningrünnakuid.

«Hiljutised terrorirünnakud näitavad, et oht on kasvanud ja uute rünnakute tõenäosus on väga suur. Seega tuleb olla valmis,» teatas Prantsusmaa sise- ja haridusministeerium.

Prantsuse võimude arvates võivad äärmusrühmituse Islamiriik käsilased panna rünnakuid toime ka koolides.

Terroristliku grupeeringu propagandaväljaanne kutsus moslemitest vanemaid üles võtma oma lapsed Prantsuse koolidest ära ja tapma õpetajaid, kes on Allahi vaenlased, kuna nad õpetavad, et kirik ja riik on üksteisest lahutatud.

Iga Prantsuse kool peab õppeaasta jooksul viima läbi vähemalt kolm terrorismiõppust, et kui selline juhtum tegelikult aset leiab, siis on nii õpilased kui õpetajad selleks valmis.

Õpilased saavad rünnaku puhul tekstisõnumihoiatuse ja koolis antakse sellest märku erilise kellahelinaga.

Koolide juhid peavad selgitama terrorirünnakuohtu ja selleks valmisolekut ka lapsevanematele.

Jaanuaris said mitu Pariisi kooli pommiähvarduse, mis õnneks osutusid valeks.

Prantsusmaal toimus viimati terroristlik rünnak koolile 2012. aasta märtsis kui al-Qaedaga seotud džihadist Mohamed Merah tappis Marseille` juudi koolis kolm last ja õpetaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles