Video: Donald Trumpi sõnul asutas Barack Obama Islamiriigi (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump käis välja järgmise «pommi» öeldes, et USA president Barack Obama asutas äärmusrühmituse Islamiriik.

USA meedia teatel esines Trump eile valimiskõnega Floridas Fort Lauderdale`is, kus ta ütles, et Islamiriik ülistab USA presidenti, kuna Obama on otseselt seotud selle islamistliku grupeeringuga.

«Ta asutas Islamiriigi, kas te saate ikka sellest aru? Ta on selle asutaja, ta asutas Islamiriigi,» teatas Trump.

Trumpi sõnul on Islamiriigi kaasasutajaks tema rivaal, demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton.

Trump on alates valimiskampaania käivitumisest esitanud skandaalseid seisukohti, vihastades sellega nii tavakodanikke, demokraatidest poliitikuid kui oma parteikaaslasi. 

Hillary Clinton hoiatas eile Trumpi teatades, et ta tekitab meelega segadust ning ta ületas piiri sellega, et kutsus inimesi «läbi lillede» üles teda tapma.

Islamiriik on vallutanud alasid Süürias ja Iraagis ning nende sõjategevuse tõttu on hukkunud sadu inimesi, eelkõige vähemusrahvuste hulka kuulujaid, kes ei järgi äärmusislamit. Džihadistid on demonstratiivselt hukanud pantvange, hukkamisvideod on propaganda eesmärgil pandud sotsiaalmeediasse. 

USA juhitav koalitsioon teeb Islamiriigi aladele õhurünnakuid, et džihadiste takistada ja hävitada. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles