Ütle oma sõna! Arvamusfestivalil saad öelda, milline võiks sinu arvates olla Eesti Vabariigi 100. sünnipäev

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kagu-Eesti arvamusfestival
Kagu-Eesti arvamusfestival Foto: Kristjan Teedema

12. ja 13. augustil Paides aset leidval Arvamusfestivalil on Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud aruteluala, kus toimub kokku seitse tähistamisega seonduvat diskussiooni, sealhulgas üks vene ja üks inglise keeles.

„Arutelude eesmärk on heita pilk tänasele Eestile ja ühiselt mõelda, mida Eesti sünnipäev meie kõigi jaoks tähendab ning milliseks võiks kujuneda selle tähistamine,“ ütles EV100 kommunikatsioonijuht Anneli Ohvril.

Reedel õhtul Eesti Instituudi poolt eestveetavas arutelus ’’Juured või idud’’ püüab Jüri Muttika koos Sten Tamkivi, Kaidi Ruusalepa, Maarja Vaino ja Andres Kütiga leida vastust küsimusele, kas Eesti jaoks on juubeli eel olulisem keskenduda meie põlisele sidemele loodusega või anda hoogu globaalse haardega idufirmadele.

Laupäeval tulevad Jaanus Rohumaa eestvedamisel arutluse alla eestimaalaste jaoks olulised tähtpäevad ja põhiväärtused: Rein Sikk, Merle Liivak ja Peeter Tali arutlevad, milliseid tähtpäevi eestlased peale jõulude ja jaanipäeva veel peavad ning mis on nende sügavam tähendus.

Estonian Worldi kutsel diskuteerivad Eestis elavad kõrgelt haritud välismaalased selle üle, kas Eesti Vabariigi 100. sünnipäev on ka nende pidu või tunnevad nad end siin pigem külaliste rollis.

Lisaks vaatavad Raul Rebane, Riina Raudne, Aivar Pohlak ja Kadi Kenk Margus Kasterpalu eestvedamisel kingitud hobuse suhu ehk mõtlevad, mida erilist ja kellele Eesti juubeli puhul kinkida võiks.

Diskussioonid korraldatakse koostöös Eesti Koostöökogu, Eesti Instituudi, Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu, Estonian Worldi ja Rahvusringhäälinguga.

Eestil täitub sada aastat riigi loomisest 2018. aastal. Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamine toimub aprillist 2017 kuni veebruarini 2020. 

Rohkem teavet veebilehelt: www.ev100.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles