Olümpiasportlasi võrreldakse nende kehakaalu tõttu sea ja vaalaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexa Moreno
Alexa Moreno Foto: SCANPIX

Mehhiko võimleja ja Etioopia ujuja on saanud Rio olümpial tähelepanu osaliseks mitte sportliku soorituse ja saavutuse, vaid välimuse tõttu.

Irvhammaste kriitika alla sattunud ujujat Robel Kiros Habtet ja iluvõimlejat Alexa Morenot on nende kehakaalu ja vormist väljas oleku tõttu võrreldud loomadega.

22-aastane Moreno võistles möödunud nädalalõpul Rios viiel alal, ta prim saavutus oli hüpetes, kus ta sai 12. koha. Kokkuvõttes sai ta 28. koha, edestades 54 konkurenti.

Spordifännidele ei jäänud märkamata, et mehhiklannal on iluvõimleja kohta kummaliselt suur kehakaal, sest oma 147-sentimeetrise kasvu juures kaalub ta 45 kilogrammi.

Twitteris jõuti Morenot mitmel korral nimetada seaks, kuid hiljem need tviidid eemaldati.

Veel üks ilkuja sõnas, et Morenost saaks kaks iluvõimlejat ning enne Riot oleks mehhiklanna pidanud olema isolatsioonis ja nälgima.

Kuid Morenol leidus ka pooldajaid, kes kiitsid tema etteastet, kuna ta võistles edukalt koos maailma parimatega.

«On kahju, et Morenot pilgatakse tema kehakaalu tõttu. Ta on olümpiasportlane ja naine, kes väärib austust,» teatas veel üks Twitteri kasutaja.

Moreno ei ole ainsana kriitika alla sattunud, sest sama saatus tabas ka Etioopia ujujat Robel Kiros Habtet, kes sai hüüdnimeks Robel-vaal.

Etiooplane võistles meeste 100 meetri vabaujumises ja jäi ajaga 1.04,95 viimaseks. Habte aeg oli 17 sekundit nõrgem kui eelujumise austraallasest võitja Kyle Chalmersi oma.  

Rio ujumisfännid toetasid etiooplast, kuid sotsiaalmeedias ilguti nii tema keha kui viletsa koha pärast.

Mitu Twitteri kasutajat nimetas Habtet kõige paksemaks olümpiasportlaseks ja pandi imeks, kuidas nii aeglane ujuja pääses olümpiale.

Habte isa on Etioopia ujumisliidu juht ja selle tõttu arvatakse, et ta sai Riosse tänu isale.

Habte enda sõnul on ta eeskujud Etioopia pikamaajooksjad Haile Gebreselassie ja Kenenisa Bekele.

Habte sõnul oli ta valmis, et teda hakatakse Rios kritiseerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles